söndag 9 juni 2013

En härlig ledighet

Åhh vilka härliga sköna dagar vi har just nu! Dessutom har jag varit ledig från jobbet i 4 dagar och kunnat njuta av det härliga vädret fullt ut.
I torsdags, på nationaldagen åkte jag och Ebba iväg till Karlstad och gick runt i flera timmar och köpte oss lite nya sommarkläder. Det blev en hel del tights, kortärmade toppar och en klänning som jag tänkte hon skulle få ha på midsommar. Jag köpte ett par billiga strandklänningar och en lite festligare klänning till mig själv.
Men den största anledningen till att vi åkte in och shoppade var egentligen att fixa en present åt sambon som fyllde år förra helgen. Det blev en ny grill, en Weber, så får vi se om det blir någon skillnad mot de andra vi haft innan.

I fredags tog sambon med sig Ebba in till stan för att handla lite byggrejer. Jag passade på att städa vår inglasade altan och piffade till det lite där. Idag har jag även putsat alla fönster där, så nu är det fint och luktar grönsåpa där inne =)
På eftermiddagen när dem kom hem gick vi över till grannarna och grillade lite med dem. Sen följde dem med över till oss och kollade på VM-kvalet i fotboll. Vi är så glada över att ha så goa grannar!

Igår kom mina föräldrar på besök under eftermiddagen. Vi köpte mat med oss från Liljenäs Café, räksmörgåsar och räksallader och satt ute på altanen och hade det gott.
Sen fixade vi iordning Ebbas lilla pool som vi köpte förra året och hon fick testa sin nya fina baddräkt som vi köpte i torsdags.

 
 
Härliga härliga svenska sommar!
 
Efter lite svalkande bad tog vi oss en lite promenad för att kolla på kossorna som går här i hagarna bredvid vårt hus. Ebba tycker det är kul att gå och titta på dem och härma dem hur dem låter.
 

Ebba är duktig på att gå själv på promenad, hon vill minsann inte åka någon vagn...
 
Morfar tyckte dem kunde hålla handen när vi gick nedför backen...
Det tyckte inte Ebba...
 
På kvällen packade jag cykelkorgen med lite kalla grillsåser jag gjort iordning och cyklade iväg med grannen på tjejfest. Vi grillade och satt och drack vi och hade det riktigt trevligt!
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Just nu är Ebba iväg med sin pappa och leker lite i skolans lekpark. Ebba har lagt om dygnsrythmen helt, somnar väldigt sent på kvällarna och vaknar sent på morgonen. Så nu har vi försökt att bryta det och har inte låtit henne sova något på dagen, så att hon förhoppningsvis somnar lite tidigare på kvällen. Imorgon är det dags för jobb och förskolan idag.
Så nu kommer dem nog snart hem igen och det är dags för lite gröt och nedvarvning.
 
Hoppas ni också haft några härliga lediga dagar!
Kram Maria 
 

1 kommentar:

  1. jag säger det igen: va idylliskt ni bor!Kul med så trevliga grannar också.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3