fredag 12 april 2013

Renovering av sovrum

Redan i september började vi renovera vårt sovrum. När vi var en vecka till Turkiet så var det ett par hantverkare här och gjorde grovjobbet. I vårt gamla hus finns väldigt få garderober, men däremot finns det små skrubbar och vindsutrymmen. Så vi beslöt oss för att utnyttja det ena utrymmet som var under snedtaket i vårt sovrum. Så väggen öppnades upp och det isolerades så det inte skulle bli varmare. Sen sattes det upp skjutdörrar, så nu mera har vi vår klädförvaring där bakom, under snedtaket.
Hantverkarna satte även upp ett paneltak med pärlspont uppe i taket, och nya fina taklister.
Senare på hösten när vi kommit hem från vår resa började vi arbetet med att göra klar garderoben. Vi köpte en enkelt klick-golv från IKEA som vi la in, det är ju inget golv som man går eller sliter på, så kvalitén var vi inte så noga med just där.
Jag målade väggarna och listerna i en ljusgrå färg som vi hade kvar sen innan.
Sedan köpte vi hyllsystem, stänger och trådkorgar och räknade ut hur vi skulle sätta dem för att kunna utnyttjat utrymmet så bra som möjligt.
Skjutdörrarna kommer från Skånska byggvaror och det är lite fiffigt med dem för man kan byta håll på dem. Den ena sidan är vit och den andra grå, jag funderar på om vi ska tapetsera med en mönstrad tapet på den ena sidan. Tröttnar man på den så kan man ju vända på den och använda den enfärgade.

Det är två dörrar på båda sidorna av mittenväggen.
Så vi fick en varsin halva att ha som garderob, jag och sambon.
 
Mina kläder.
Har inte riktigt fått iordning på allt än... Tiden räcker inte riktigt till...
 
Bakom väggen och ut mot ytterväggen hänger det
 ytterligare lite klänningar och längre tunikor.
Skönt att ha lite bättre ordning på kläderna nu i alla fall.
 
Den här veckan har jag jobbat kvällen och sambon har varit föräldraledig och haft hand om Ebbas inskolning på förskolan. Vi är nu inne på andra veckan, så han har inte varit med henne utan bara haft "jour" hemma om de skulle ringa. Men det har gått jättebra och hon stortrivs, så det känns jättebra!
 Så på förmiddagarna fram tills jag behövt åka iväg och jobba har vi gjort ett litet ryck med renoveringen där uppe igen. Sambon har rivit bort den gamla tapeten och spacklat redan innan så grovjobbet var i princip färdigt. Men när jag skulle måla i måndags, så inte den gula bakom skulle lysa igenom, så började den bubbla sig och nästan lossna. Så sambon fick åka iväg och köpa renoveringstapet, eller recover-tapet tror jag också att den kallas. Jag stannade hemma och började måla dörrfoder ute på altanen. Men nu är den tapeten uppe och igår började vi tapetsera med den nya tapeten. Det blir riktigt fint tycker jag, ljust och fint precis som jag gillar att ha det.
Tapeten vi valt är en enkel vit-randig som är lite glansig från Boråstapeter, Borosan. Vi kollade först på en betydligt dyrare variant, men den var mer gulaktig, så det fick bli en enkel och billig tapet den här gången. Men det är ju resultatet som räknas, och jag tycker det blir bra.
 
Första våden uppe på kortsidan. Det gråa bredvid är renoveringstapeten.
Också ser ni även en liten bit av det nya taket.
 
Kortsidan färdig.
Nu ska jag byta om lite från mina målarkläder och åka ner och hämta Ebba Bebba Bus på förskolan. Har knappt träffat henne något den här veckan när jag jobbat kvällen och hon har haft inskolningen. Men det bästa med mina kvällsveckor är de lediga fredagarna som gör att man får en lite längre helg, det är inte dumt! Men i fortsättningen ska inte Ebba gå hela veckorna på förskolan heller utan bara cirka två dagar i veckan.
 
Trevlig helg! Kram Maria 


2 kommentarer:

  1. Åh va´fint det blir !

    SvaraRadera
  2. va bra ni fick till garderoberna! och snyggt blir det också:)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3