lördag 6 april 2013

Första tofsen

Håret har växt en hel del på Ebba den sista tiden. Hon har en virvel som gör att man än så länge kan kamma håret lite åt sidan. Men idag fick jag ta fram saxen och klippa 1 cm på luggen då den hamnar ner mot ögonen om man inte kammar det åt sidan. Idag var också första gången hon tillät mig göra ett försök att sätta upp en tofs. En söt liten tofs med en alldeles för stor hårsnodd (min). Vi får nog köpa hem några hårspännen och hårsnoddar så man kan piffa till henne ibland.Tjusigt va?!
 
Hon har blivit så stor vår lilla skrutta! Hon är ju 1,5 år nu så det är ju inget konstigt med att hon har storlek 86 på kläder osv. Men eftersom hon föddes prematur och alltid varit så liten så är hon nu helt plötsligt ikapp på något sätt. Nu är det inte så många som reagerar på att hon är väldigt liten och man behöver inte förklara sig på samma sätt som man gjorde förut.
 
Nu på förmiddagen har vi varit ute en stund i det härliga vädret. Men nu ligger Ebba och sover och jag ska fixa lite lunch så den är färdig tills Ebba vaknar. Ikväll är vi bjudna till Lisa, Christian och Stella som vi lärde känna i föräldragruppen. Det är roligt att man fortfarande kan hålla kontakten och ses fast man numera jobbar och inte längre träffas lika ofta. När vi var föräldralediga sågs vi ofta nere på Växtrikets öppna förskola. Nu börjar man sakna den där tiden då vi var många som träffades och var föräldralediga samtidigt. Men var sak har sin tid...Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Men va´mycket som händer nu, förskola och tofs i håret! Tiden går snabbt, innan man vet ordet av sitter det plötsligt en finnig tonåring vid frukostbordet en morgon!!! Skämt å sido,skönt att hon verkar trivas på förskolan, nu är ni snart inne i den "världen" också! KRAM o hälsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om det fortsätter i det här tempot och utvecklingen så ska hon nog konfirmeras snart!
   Det är jätteskönt att inskolningen går så bra, hon trivs verkligen! Igår ville hon inte gå hem...

   Kram tillbaka och hälsa du också. Jätteroligt att du läser och lämnar kommentarer! :-)

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3