lördag 16 mars 2013

Stora tjejen!

Igår blev Ebba 18 månader, ett och ett halvt år gammal. Jag borde sluta skriva att det inte är klokt vad tiden går fort, men man kan inte riktigt sammanställa det på något annat sätt heller...

Idag är jag och Ebba ensamma hemma då sambon gick ut och jobbade extra. Vi försöker spara ihop lite komptimmar och ledighet så vi kan varva föräldraledighet, semester och kompledighet till sommaren. Då får man stå ut med att göra några extra pass då och då. Idag var det dessutom riktigt mysigt att vara hemma själv med henne. För nu är det ju ombytta roller här hemma, nu är det jag jobbar jobbar heltid och är borta större delen av dagen och sambon är hemma och är pappaledig.

Nu under förmiddagen blåste jag upp en ballong och gjorde iordning kameran och tog lite bilder. Det var ett tag sedan jag tog "arrangerade" bilder på henne, men när man väl gör det så är det riktigt kul. Idag fotade jag med det nya objektivet, jag har ingen zoom på det, men däremot kommer jag ner till 1.4 som bländartal, vilket gör att man kan få ljusa fina bilder med kort skärpedjup. Men det var ganska ljust inne idag så jag använde 1.8-2.2 idag. Det är roligt att fota nu när jag lärt mig lite mer om inställningarna på kameran. På några av bilderna använde jag även exponeringskompensation för det var lite olika ljus på olika ställen i rummet och då tycker jag det är ett enkelt sätt att ändra ljuset i bilden på ett snabbt sätt. Det gäller ju att vara ganska snabb när man ska fota barn så man hinner fånga ögonblicken man vill ha på bild och då går det inte att stå och fundera och bläddra bland menyerna allt för länge =)

Så här kommer en bildbomb:

Busfia!
 
 
 
 
 
Underbara unge!
 
Man blir trött av att fotograferas, så nu ligger hon uppe och sover. När hon vaknar ska vi packa in oss i bilen och åka och hälsa på mormor. Sen ska jag åka iväg och spela lite kort med några arbetskompisar.
Imorgon får vi besök av min moster med familj och på eftermiddagen är det Partylite-visning för min del.
 
Trevlig helg! Kram Maria 

8 kommentarer:

 1. Jättefina bilder på go'a Ebba / Karin

  SvaraRadera
 2. Anna Grundström16/3/13 3:15 em

  Jättefina kort, Maria! Som tagna ur ett proffsigt bildreportage! Du är jätteduktig att fotografera!!!
  Krama lillbusan och gratta henne på 18 mån. dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, snäll du är! Kul att du kikar in hos "oss". Ska ge henne en bamsekram!

   Radera
 3. Vilka härliga och fartfyllda kort. Du är så duktig på att ta kort :-) Jag håller med dig om att tiden rusar iväg. Det gäller att bara stanna och "ta in" ibland. Ge Figge en klapp från mig...höll han sig undan när det var fotografering på "G"?
  Ha' det gött
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina!
   Figge tackar för klappen :-) han är den största linslusen jag känner. Men det var inte så lyckat att han skulle leka med ballongen :-)

   Radera
 4. Härliga bilder och härlig liten tjej! :)

  SvaraRadera
 5. Nej det är inte klokt vad tiden går! Snart dags för 2-års kalas.. fina tjejen!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3