tisdag 19 februari 2013

Allt går sönder...

Förr eller senare... Men när allt går sönder exakt samtidigt, blir det faktiskt lite jobbigt och besvärligt.
Det började med att den ena köksstolen blev såpass ranglig så vi fick ställa undan den så ingen skulle slå ihjäl sig. Nu börjar även den andra ge upp och vi får börja kika efter nya köksmöbler.

I lördags var vi med om något riktigt otäckt. Jag skulle åka iväg och ha en Partylite-visning på eftermiddagen. Sambon jobbade extra och mina föräldrar skulle vara barn/hundvakt en stund tills sambon slutade jobba. Så jag packade in Partylite-väskorna, barn, hund och mig själv i bilen och åkte iväg. Vi hann bara åka en mil innan det tog stopp. Det var slaskigt och snömodd på vägen, och när jag fick möte tyckte jag den låg så nära mitt körfält, så jag höll ut mot höger. Då hamnade jag i snömodden och bilen tappade fästet totalt och kom över på fel sida vägen. När jag sedan skulle försöka ratta upp bilen igen slängdes den iväg och vi hamnade i diket. Vi hann snurra runt på vägen och hamnade i fel färdriktning och bilen la sig på sidan i diket. Jag hade ingen möjlighet att klättra ut bilen själv, men kunde knäppa loss mig och få loss Ebba ur bilstolen bak. Mobiltelefonen hade åkt iväg en bit men jag fick tag i den och ringde sambon. Nästan samtidigt som sambon kom stannade en annan bil som larmade 112, så efter en stund dök det upp både brandbilar och ambulans. Men vi hade verkligen änglavakt och ingen skadade sig. Bilen däremot fick sig några ordentliga smällar och hela vänster sida blev tillknycklad. Nu är den inlämnad i Karlstad och vi får se vad försäkringsbolaget säger om det hela. Det kunde ha gått så mycket sämre, och det är otäckt att det är så lätt hänt. Man behöver verkligen inte köra våldslöst eller med för hög hastighet för att olyckan ska vara framme. Som tur är har vi ytterligare en bil, den gula faran, så helt utan bil är vi inte. Men även den är lite trasig och det är inte så bra att vara ute och köra den om det är lite kallare ute. Så nu har vi lånat svärföräldrarnas bil ett par dagar så får vi avvakta vad försäkringsbolaget kommer att säga.

Igår när vi skulle gå och lägga oss hade Ebba kräkts och hela sängen var full i spyor. Men det flytet vi är inne i nu, så har ju naturligtvis tvättmaskinen också lagt av. Så idag har vi fått tvätta hos svärföräldrarna som bor några kilometer bort. Som tur handlar det inte om någon magsjuka, efter att ha badat henne, bäddat om och gett henne lite vatten somnade och sov gott hela natten. Imorse var hon hungrig och åt gröten med riktig god aptit och hon har lekt och varit pigg hela dagen.

Så vad är det härnäst som ska gå sönder tro?
Men när det "bara" handlar om materiella ting så är jag ändå glad!

Ikväll tände jag upp några av de fina Partylite-lyktorna. Oftast ligger mina grejer nerpackade, och har jag tätt mellan visningarna så blir de oftast kvar i väskorna.

Dessa små lyktor finns inte kvar i sortimentet, jag passade på att fynda dem på januarirean.
 
 
Min favorit och den jag säljer allra bäst - Silverglans skogslandskap.
Den gör sig inte riktigt rättvis på bild, den glittrar så fint.
 
Nu ska jag ringa runt och boka in lite nya visningar. Sedan blir det soffmys resten av kvällen. Imorgon är det dags att åka på visning igen, och jag får packa ner den älskade skogslandskapslyktan igen så värdinnan och gästerna får njuta lite utav den!
 
Ha en fin kväll och ta hand om varandra! Kram Maria 
4 kommentarer:

 1. Du behöver en kram, Maria :)

  SvaraRadera
 2. Usch vilket oflyt ni har nu. Men det vänder säkert snart får vi hoppas o tur att allt gick bra med er i bilen. Kram Helena o Astrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förr eller senare vänder det ju! Tänk va trevligt det ska bli då ;-) Hoppas allt är bra med er och att det går bra med Astrid på förskolan! Kram

   Radera
 3. Karin Dyrbäck19/2/13 9:40 em

  Ja men visst , vilken tur ändå att allt gick så bra. /Karin

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3