tisdag 31 juli 2012

Veckan som gått DEL 2

Fortsättning på gårdagens inlägg...

På torsdagen bestämde vi oss för att ta med Tove och John på några utflykter på lite andra ställen här i Värmland.
Vi möttes upp i Edane, där den årliga Gammelvala-veckan var i full gång. Där bygger de upp en gammal by där de visar hur de levde förr i tiden. Man kan sedan gå runt och titta på allt möjligt, keramik, rep, garn, tunnbröd, verktyg mm tillverkas och går att köpa. De har även massor med gamla maskiner som de visar upp. Alla som jobbar där är uppklädda i kläder från den tiden och det känns som man flyttas tillbaka i tiden när man går runt där och kikar. De säljer även den värmländska nationalrätten Nävgrät med fläsk med lingon eller enbärsdricka. Vi valde dock att äta våfflor med grädde och sylt som fika innan vi åkte vidare.

Tillverkning av garn


Arbetar med lin

Tvättar kläder på bryggan

Postkontoret

När vi kände att vi var klara med Gammelvala åkte vi vidare mot nästan utflyktsmål. Vi tog vägen över Frykdalshöjden mot Sunne och Tossebergsklätten. Ett ställe jag inte besökt sen vi var på skolresa någon gång i mellanstadiet. Backen upp har en lutning på 20 grader och väl uppe är det en fantastisk utsikt!

343 meter över havet

Fin vy över Fryken

Våra fina danska vänner, Tove & John.

Ebba i famnen på sin pappa uppe i utsiktstornet.

Det blev lyckade utflykter och äntligen var vädret fint och soligt.
På hemvägen stannade vi i sommarstugan i Högboda där vi passade på att hälsa på lite släktingar och Ebba fick en tallrik med gröt innan vi åkte hem.

På lördagen var det dags för hundutställning uppe i Ransäter. Det var delvis därför Tove och John kom upp hit. Deras yngsta hund Amica Adara´s Beatrice "Bea" har några titlar kvar att kämpa om. I lördags slog hon på stort och blev bästa tik och fick därmed både svenskt cert och CACIB, plus BIM. Riktigt kul!
BIR knep Anna-Carin med Hot Spices Son of a rebell, "Boven". Hanhundscertet gick till kullbrodern Joker som också ägs av Anna-Carin.
Figge däremot var ringrostig och ville mest ha nosen i backen och fick nöja sig med Excellent och andraplacering i veteranklassen. Vi får ta nya tag i Askersund i mitten av augusti.
Jag fick vara med och hjälpa till med Smörsoppens uppfödargrupp som kom 2:a med HP. Sen hjälpte jag att visa Helenas uppfödargrupp och avelsgrupp i finalen.
Det gick riktigt bra, och Helenas relativt nystartade kennel Hot Spices blev BIS-3 uppfödargrupp och hennes avelstik Dalkrokens Cascabel "Liza" kom BIS-2 med sin avelsgrupp. Helt fantastiskt bra!!!
Stort grattis till er alla!

Kram Maria 1 kommentar:

 1. Hej!

  Vilka härliga bilder. Och vad söt hon är er lilla tjej.
  Kan du förstå att de är 10 månader redan. Det är inte klokt.

  Hoppas ni haft en bra sommar hittills.
  Kram från mig

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3