tisdag 10 april 2012

Nybakade tekakor

I vanliga fall brukar Ebba ta kvällen mellan 20-22 tiden på kvällarna och sedan sova hela nätterna fram till klockan 6-7 på morgonen. Då vill hon ha lite mat och busa lite innan hon somnar en stund till. Men inatt vaknade hon efter midnatt med magont och det tog ett tag för oss att få henne att somna om igen. Så typiskt att en sådan natt kommer när man själv inte mår något vidare och behöver sova.
Imorse när vi vaknade mådde jag inte alls bra och bestämde mig ganska tidigt att det inte blev någon tur till babycafeét för oss. Sambon lät mig få sovmorgon och när jag gick upp såg jag på Facebook och sms från Maria att verksamheten på öppna förskolan var inställt idag pga sjukdom. Så vi missade ingenting!

Sovmorgonen gjorde att jag mådde lite bättre när jag väl kom upp. Jag tog hand om Ebba i förmiddags och sambon målade taket i Ebbas rum. När hon sedan somnade gjorde jag mig iordning för att åka iväg och handla. Vi behövde fylla på förråden, det kändes som allt var slut efter helgen!

När jag kom hem gjorde vi iordning lite middag och Ebba somnade återigen en stund. Sambon bar då in gipsskivor som vi ska sätta på ena väggen i Ebbas rum och jag ställde mig och bakade lite.
Gjorde Timjansnurror, buffébrödet jag tipsade om och provbakade innan vi skulle ha dop. Dem är supersmaskiga och bra att ha i frysen om man vill ha något gott att ta fram lite då och då.
När jag ändå var i farten så gjorde jag en sats med Tekakor, receptet fick jag från bloggen Jordgubbar med mjölk. Det är ett sk. grötbröd som gör att det blir lite matigare vitt bröd.

Brödet la jag upp i den fina Mateus-skålen som jag fick av Sara när jag fyllde år.

Så ikväll har vi ätit nybakat bröd till kvällsmat, det var riktigt smaskigt och lyxigt!
Säg till om någon vill ha receptet så skriver jag ut det...

Hoppas ni haft en bra tisdag trots det tråkiga vädret. Vart tog våren vägen?
Kram Maria

4 kommentarer:

  1. Tar gärna receptet på det brödet såg smarrigt ut.

    SvaraRadera
  2. SV: Vi har bara testat att göra en matpure hittils och det är från Bambinos häfte http://viewer.zmags.com/publication/cd2385eb. Mannen gjorde wallenbergarna därifrån i helgen. Det var poppis här iaf även om han var lite skeptisk i början så fortsätta han att gapa.

    SvaraRadera
  3. Glömde säga det beställ en gratis matningsked

    http://www.facebook.com/BambinoBaby?sk=app_111455215623496#!/BambinoBaby/app_205194142918344

    då får du recept häftet också hemskickat med samma paket.

    SvaraRadera
  4. Hallå!

    Skönt att du blev bättre. Och att öppna förskolan var inställd så slapp ni missa något.

    Ja du, det är väldigt tråkigt väder just nu. Så vi myser inomhus. Jag var iväg igår själv och fika med en kompis. Idag var hela familjen på fika hos ett par kompisar. Mycket fika blir det ;)

    Brödet ser väldigt gått ut. Vad har ni för er mer än att renovera och baka bröd? :)

    Ha en mysig kväll! Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3