måndag 9 april 2012

Aprilväder

Usch vilket trist påskväder det har varit nu i ett par dagar. Jag har känt mig hängig nu i ett par dagar, trött, lite ont i kroppen, huvudvärk, ont i nacken och lite lätt illamående. Det gråa och trista vädret ger mig verkligen ingen energi! Men om vi ska tro på väderprognoserna så ska det bli bättre under veckan, bara det här gråa har passerat, jag hoppas verkligen att det stämmer!

När vi var och åt påskmiddag hos mina föräldrar på påskafton fick Ebba en påskpresent. En liten docka, hennes första docka. Ebba tycker den är intressant att titta på. Man kan klä av den mössan och ögonen öppnar och stänger sig.

Ebba med sin första docka


Ebba har gillat att vi varit hemma och tagit det lugnt i ett par dagar nu tror jag. Hon har sovit ett par timmar under dagen nu. När vi ute och flänger har hon svårare att komma till ro, så det är bra för henne att få dagar när hon inte blir störd.  

Sambon hon börjat greja lite smått i hennes lekrum. Rivit ner tak och golvlisterna och tvättat av taket så det är färdigt för att målas. Han har även tagit lite ledigt nu under veckan, så nu ska det nog kunna hända lite grejer där inne.
Jag har inte varit pigg nog för att hjälpa till något värre. Däremot har jag varit ganska flitig med att skapa en fotobok på nätet med bilder från Ebbas första halvår. Blev så inspirerad av Linda som gjort en sån fin fotobok om Melvins första månader. Jag har ju länge funderat på vad jag ska göra med alla bilderna jag tagit. Om jag skulle ha orken att skriva ut så mycket bilder och sedan sitta i timmar och göra album med dem. Nu väljer vi istället att göra fotoböcker, då är ju bilderna bättre "skyddade" än i vanliga album också. Så kan jag välja att skriva ut ett mindre antal som jag kan göra album med och som Ebba själv kan få sitta och bläddra i när hon blir större. 

Imorgon ska vi väl försöka komma iväg på babycafét. Får se hur jag mår imorgon, vet ju att det alltid är så roligt att träffa alla mammor och bebisar när man väl är där! 

Hoppas er påskhelg varit toppen! Nu håller vi tummarna för bättre väder under veckan, okej?
Kram Maria

4 kommentarer:

 1. Hoppas vi ses imorgon på babykaféet imorgon då!
  Jag kommer :)

  SvaraRadera
 2. Vill också göra fotobok! Dessvärre har jag varit så lat och mest fotat med mobilen istället för systemkameran. Jäkligt dumt. Måste bättra mig!

  SvaraRadera
 3. Låter som du också behöver vila lite...det kostar på att vara småbarnsförälder, även när allt känns kul...man behöver ta det lugnt och "bara vara" också ibland. Sköt om dig! Kram

  SvaraRadera
 4. För er som bloggar, kolla in detta:
  http://fotoklok.se/gratis-fotobok.php
  Gratis fotobok inkl. frakt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3