torsdag 26 april 2012

Lite vemodigt...

Ebba växer så det knakar. Jag får lägga undan plagg som är för små varje vecka nu, och det känns lite vemodigt... Vissa av plaggen satt jag och klickade hem på Tradera innan Ebba kom till världen. Jag minns när jag tvättade hennes kläder, vek iordning dem och la dem i hennes byrå. Vissa plagg kan jag helt enkelt inte göra mig av med. Får hon ett syskon någon gång i framtiden så kommer det vara underbart att få plocka fram allt det fina igen!
Det finns mycket fint till små pojkar, men jag tycker och har alltid tyckt att det är något speciellt med bebiskläder till små flickor. Små söta klänningar, toppar, hårband och allt sött har jag alltid gått och tittat på i affärerna. Jag är faktiskt väldigt glad över att vi fått en liten tjej, just för klädernas skull, det ska jag inte sticka under stolen med!
Den här klänning är ett av plaggen som jag tycker lite extra om.
Fyndat på Tradera innan Ebba kom till världen =)

Tänk att vår stora tjej kan sitta och leka i sina gym numera...

Förstår ni vad jag menar med att det ser ut som ett dagis i vårt tv-rum? ;-)

Ebba som fortfarande, vid 7 månaders ålder, kan ha storlek 62/68 på kläder har ju kunnat ha sina bebisplagg väldigt länge ändå. Men så började vi med storlek 44 och prematur-kläder också! Får snart börja fylla på hennes garderob med lite somriga och tunnare plagg. Men tycker det är lite svårt att veta vilken storlek hon kommer ha om ett par månader. Har en känsla av att hon kommer kunna ha 68/74 större delen av sommaren.

Idag har vi varit iväg på baby-rytmik. "Fröken" var sjuk även den här veckan så en annan kvinna som jobbar i kyrkan var med oss och sjöng idag. Hon kunde inte riktigt låtarna så vi fick sjunga själv, så idag var det upp till bevis om vi kunde låttexterna haha
Sångstunden blev inte riktigt lika lång som den brukar vara idag, istället blev det "långfika". Idag var det vår tur att ta med oss fika. Jag gick upp lite tidigare imorse och gjorde iordning en fruktsallad. Ebba somnade om efter att ha fått mat och låg kvar bredvid sin pappa. Det kändes lyxigt och ovant att få vara uppe och göra sig iordning ifred... Men sen fick jag gå upp och väcka henne och då blev det full rulle så vi skulle komma iväg i tid =)

Snart är det helg igen! Det är inte klokt vad fort veckorna går!
Kram Maria 

4 kommentarer:

 1. Min tjej som också är 7 månader har också fortfarande 62/68 i kläder, än om det nu kanske börjar luta lite mer åt 68. Jag tycker precis som du att det är svårt att veta vilken storlek som kommer passa i sommar men jag köper en del i 74 så att hon har lite att växa i ;)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig helt om det där med att de är omöjligt att göra sig av med vissa kläder.. Har behållt nästan allt här, då jag tycker min lilla tjej har en helt underbar garderob, haha. och klänningar, så fint det är. Dock är det så jäkla dumt att de inte finns strumpbyxor med halkskydd här i stan så ogillar att använda strumpisar, men men! Fint är det :)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Jag försöker igen. Har försökt ofta, men inte lyckas. Jag läser hela tiden vad Du skriver och tycker väldigt om det. Din lilla tjej är jättesöt!!!
  Hoppas att Figge har blivit bättre
  Kram/Gun

  SvaraRadera
 4. Skönt att det inte bara är jag som tycker att det är jobbigt att rensa undan kläder, det är ju minnen i allt! Får vi syskon nån gång i framtiden ska det bli supermysigt att plocka fram alla lådor med bebiskläder igen :) Kram Elin

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3