torsdag 12 april 2012

Hur man får sin bebis nöjd ett par minuter...

Är med och pratar i en grupp på Facebook där många mammor från en tråd/grupp från Familjeliv pratar och ventilerar allt från himmel och jord på dagarna. Alla mammorna i gruppen har barn som är födda i höstas så det är lätt att få svar och råd eftersom alla går igenom samma saker. Det är skönt att ha den här gruppen, den är hemlig så ingen som inte är medlem kan inte läsas vad som skrivs. Man kan öppna sig och alla mammor där inne är så gulliga och alla gör sitt bästa för att tipsa och stötta varandra!

Eftersom jag vet att det är många med bebisar som läser min blogg tänkte jag därför dela med mig av ett tips jag fått från denna grupp! Det handlar om ett youtube-klipp som de skrev att det bebisar blev helt faschinerade utav, jag trodde inte riktigt på att Ebba skulle gilla det. Men när jag sökte upp klippet så blev hon helt tagen av det, sitter alldeles stilla och lämnar inte skärmen med blicken. Om hon är ledsen och kinkig och man sätter på klippet så har jag en nöjd bebis, i alla fall några minuter...

Babblarna - Första låten

Igår åkte jag, Ebba och Figge och hälsade på Linda, Melvin och deras hund Lhine. Figge och Lhine tycker verkligen om varandra, dem busar och har jätteskoj ihop. Så kul att hittat en ny hundkompis åt honom så han får busa av sig lite då och då.
Vi åkte dit och fikade och pratade bort ett par timmar medans sambon fick slita med Ebbas rum och veden ute i regnet. Bra arbetsfördelning va? ;-)
Melvin var lite kinkig efter vaccinations-sprutorna han fått dagen innan. Så jag sa till Linda att söka upp klippet med Babblarna på hennes iPad. Han ville bara se det om och om igen...

Ebba och Melvin igår
Det var ett litet tips från mig såhär på torsdags-kvällen!
Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta Ebba. Sedan ska vi ta oss en tur till ÖB och köpa spackel och lite annat som är billigt där. Sambon jobbar kvällen så jag och Ebba tillbringar sedan eftermiddagen och kvällen hos mina föräldrar.
Kram Maria

5 kommentarer:

 1. Hehe! Jag kan säga att texten sitter nu iaf. Babblarna har spelats här idag igen.
  Sa till Nicke att han också kommer att kunna texten till helgen!
  Kram/ Linda & Melle

  SvaraRadera
 2. Vi ska också till bvc imorgon. Är nervös eftersom Molly haft långa matuppehåll denna vecka. :-(

  SvaraRadera
 3. Svar: Emma tackar så mycket :) Det gick bra på bvc, hon väger nu 6660 gram och är 66 lång om jag inte minns helt galet :D

  SvaraRadera
 4. sv: Jag har funderat på det där på sistone. Att om jag bloggar för mig eller för någon annan. Och på ett sätt så självklart bloggar jag för mig. jag älskar faktiskt att gå tillbaka och läsa min egen blog gom allt möjligt, främst banren och graviditeterna. Men sen känner jag att det är inte ENDAST för mig jag bloggar, för då hade jag satt lösen på bloggen eller helt enkelt hållt mig till mina dagböcker och fotoalbum. Jag vill ju nå ut till flera och och få feddback och läsare. Och det står så himla still. Det händer liksom inget på bloggen nu för tiden. Förut kunde jag vakna och undra om jag fått lite roliga kommentarer eller roliga mail och vad kul det skulle bli att blogga idag. Men just nu känner jag bara BLÄ, bloggen är inte underhållande. Det fattas nåt i den. Det är bara gäsp. Tack snälla för din kommentar! Jättekul att jag är din favvoblogg! Nu när jag vet att några har mig som favvo blir jag faktiskt lite sugen igen. ;) Kram!

  SvaraRadera
 5. Här är också babblarna poppis. Kan sudda bort vilken sur min som helst.

  Är också med i en mammagrupp på Facebook, det är bra att kunna diskutera allt möjligt med fler som går igenom samma saker.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3