fredag 20 april 2012

Född 2010

SVT har nyligen sänt en program-serie som heter Född 2010. Det är exakt den typen av program som jag älskar att titta på. Jag missade de flesta avsnitten när de sändes på tv, men har kollat ikapp på webbtv nu.

Program-serien bestod av 4 delar och man fick följa familjerna under barnens första år.
Just den här serien tyckte jag lyckades skildra hur det ser ut att leva i Sverige just nu. Hur olika det kan se ut för olika familjer. Vissa får barn när de är unga, vissa får barn själva samtidigt som de får ett syskon, vissa vill leva ett liv i storstaden medans andra vill leva lite som man gjorde förr...
Man fick följa 9 familjer som fick barn under 2010 och hur deras familjeliv och livssituation såg ut. Det var lite i stil med Familjen annorlunda, men i den här serien fokuserades det mest på den "nyfödda" och inte så mycket på alla barnen i familjerna.
Har ni inte sett serien, så se den!
De ska även fortsätta följa familjerna och 2014 kommer vi få "träffa" familjerna igen, det ser jag fram emot!

Tyckte även att intro-musiken till serien var så otroligt fin!

Besvärjelse - Oscar Danielsson

Idag regnar det och är ett riktigt tråkigt väder! Sambon jobbar och jag och Ebba sitter och leker med alla hennes leksaker som vi fyndade på loppis, hon älskar dem och kan sitta nöjd och leka med dem länge! Också pratar hon väldigt mycket med dem, men hon tycker nog att hon får dåligt med svar för nu låter hon nästan lite arg ;-)

Även hunden som hon fick av Tove och John gillar hon at leka med
Dressen hon har på sig köpte jag också på loppisen för 20 kr!

Gla´-skiten!

Nu ska vi plocka undan lite här hemma innan pappan i huset kommer hem.
Sen blir det nog lite tacos till fredagsmys, någon mer som har tänkt samma tanke tro? ;-)

Kram Maria

5 kommentarer:

 1. Så söt och glad hon är lilla Ebba.
  Hoppas Figge mår bättre.

  SvaraRadera
 2. Sv: Vad roligt att du tyckte det var roligt att hitta till mig^^ hihi Du är jätte välkommen, hoppas du fortsätter kika in i mellanåt.
  "Emma" är en miniserie i 4 delar som utspelar sig i slutet på 1800-talet tror jag. Handlingen är väl kärlek skulle man kunna sammanfatta det som. Finns bara två avsnitt ute än så länge men de visas ett i veckan så håll utkik!
  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. ja,visst är det en bra serie och en väldigt fin låt:)Hoppas Figge mår bättre. 3vlig helg!

  SvaraRadera
 4. Söt dress! :D

  Du pratade på att du köpt fina ballonger på ica till Ebbas dop? Jag kollade orrbyhallen häromdagen men de hade bara de vanliga färgglada och sen några gråaktiga som såg lite sådär pärlemorskimrande ut som du sa. Men visst hade du andra färger än gråa ballonger?

  Och sen sa du att det inte fanns så mkt porslin i sockenstugan heller va? Kollade efter engångsgrejer på ö&b när jag var där med det kändes inte riktigt rätt, man vill ju ända ha liiite finare när det är dop och allt. :)
  Håller frenetiskt på att fixa inför dopet nu och det känns som jag har MASSOR kvar!

  Ha en trevlig helg! Kram!

  SvaraRadera
 5. Tack för bra tips, den serien ska jag kolla in!!
  Ebba ser verligen ut til o va en gla´skit!!

  Klem Anna

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3