söndag 22 april 2012

Behovet av ett lekrum!

Vi är igång och renoverar här hemma!
Nu är vi i full gång med att fixa ett lekrum till Ebba. Det ska inte vara ett sovrum till henne, utan ett rum där hon kan vara och busa och där vi kan ha förvaring till hennes leksaker mm.
För leksaker och allt man vill att de ska ha tar en massa plats. Hela vårt vardagsrum ser ut som ett dagis just nu. Det är små stationer där man kan aktivera henne med olika saker...

Hon vill gärna leka med alla leksaker samtidigt
Längre bort ser ni gymmet och Bumbon där hon sitter och leker.

Ebba på dynan som Linda hittade på fyndavdelningen på IKEA. Perfekt till myshörnan!

Jag förstår att det kommer spridas runt leksaker när hon har sitt lekrum också. Men det känns ändå bra att ha någonstans att kunna städa undan dem lite då och då.

Allt tar sin lilla tid då vi nästan bara kan greja en i taget eftersom Ebba behöver tillsyn av den andra då. Men det går framåt i alla fall... Taket har blivit målat och uppfräschat. Fönstret är slipat och nymålat. Ena väggen där det ska komma upp en fondtapet har vi gipsat så det blir riktigt slätt och fint. De andra väggarna har vi slipat och sedan tapetserat med en recover-tapet eftersom tapet som satt uppe innan var en strukturtapet. Idag har vi målat första strykningen med vit färg på den nya tapeten, den suger upp färgen som bara den så det kan hända att vi behöver måla tre gånger för att bli nöjda. Taklisterna och golvlisterna är målade.

Såhär såg det ut när vi började måla väggarna idag. 

Jag längtar tills jag får pyssla och inreda rummet! Rummet kommer säkert att förändras ganska många gånger beroende på vilken ålder hon är i. Nu gäller det ju att göra rummet så det passar för henne när hon är så liten som hon är! Mycket fokus kommer ligga på en myshörna. Där ska vi ha massor av fina och roliga kuddar som man kan busa med eller gosa med när man vill läsa sagor.

Ska visa mer renoveringsbilder en annan dag!
Hoppas ni haft en härlig helg! Kram Maria

1 kommentar:

  1. sv; Håller med dig till hundra! Det var liten som låg i magen och sparkade. Inte var det Alexander liksom. Det är verkligen sjukt hur kroppen fungerar!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3