torsdag 22 mars 2012

Lyckad shopping!

Vi började dagen med baby-rytmik i kyrkan där vi sjöng och busade med dem små. Efter att vi sjungit färdigt och fikat gjorde jag och Linda iordning våra små och åkte in till stan. Vi stuvade in båda vagnarna, babyskydden inkl bebisar och oss själva i Lindas bil och samåkte in.
Första anhalten blev Babyproffsen på Ilanda där jag ville kolla in lite olika vagnar som jag nu suttit och läst om i ett par dagar. Det första som mötte mig när vi kom in var ett en Baby-travel Amsterdam med en skylt med ett finfint erbjudande... Jag som bara skulle kika och prova att dra på lite vagnar kunde inte motstå detta erbjudandet och slog till och köpte den! Jag känner mig redan så otroligt nöjd med den, trots att jag inte ens testat att dra runt Ebba i den. Men jag älskar känslan man har när man känner sig nöjd med sitt köp! I erbjudandet ingick också en liggdel, tror inte Ebba kommer ligga något i den, men om man skaffar ett syskon till henne så kommer den säkert till användning.

Den nya fina vagnen, lila och fin är den också!
Bild lånad från nätet

Jag är nöjd med vår Emmaljunga Citycross också och kommer givetvis ha kvar den och fortsätta använda den. Men jag vill gärna ha ett alternativ. Den här blir perfekt när man ska gå på stan eller gå på ställen där man har känt att Emmaljungan känns mer eller mindre som en pansarvagn att dra runt med. I och med att man kan låsa framhjulet på den så kommer man dessutom lätt kunna gå runt här på grusvägen med den. Den enda nackdelen, som kan tyckas ganska viktig är att den bara går att ha framåtvänd och att man missar att ha kontakt med sitt barn. Men det är ytterst få trehjuliga vagnar som är vändbara och jag kände att det blev alldeles för mycket pengar och för avancerade vagnar om jag skulle välja en sådan. Jag tror det här kommer gå bra, och eftersom jag har kvar den andra vagnen så kan jag välja vilken vagn som passar bäst beroende på vad vi ska göra ute.
Den här vagnens stora fördel är att den tar minimalt med plats i bilen, vilket gör att vi lätt kan samåka med andra som också vill ha med sig en vagn. Jag har dessutom ofta med mig Figge i bilen och med Emmaljungan och vovven i bagagen så är det helt fullt och man får inte med sig mycket annat. Så om man ska åka på semester, eller ska åka och handla mycket, så är det kanon med en vagn som inte tar så mycket plats!

Jag och Linda har verkligen blivit proffs på att packa in saker i bilen. Idag fick vi alltså plats med 3 (!) vagnar i hennes bil, verkligen inte illa med tanke på att vi var 4 personer som åkte i bilen också!
Förra gången vi shoppade fick vi in en stor dyna som Ebba ska ha i sitt lekrum. Vi skulle kunna börja extraknäcka på att testa olika bagage-utrymmen på bilar ;-)

Imorgon väntar ett besök på Barnmässan, ska bli intressant att se vad den har att bjuda på!
Nu är jag så nöjd med dagen så jag ska gå och lägga mig och ladda inför morgondagen. Är så glad över att ha träffat så många nya goa och härliga vänner i samband med att vi fick Ebba!

Kram Maria

1 kommentar:

  1. Bra idé att knäcka extra som bagagetestare, tycker jag;) Ja, hon har verkligen mycket bus i blicken (förra inlägget) undrar om hon blir lika busig som hon ser ut, när hon blir större?? Det får vi hoppas att hon blir!:))Trevlig helg, hoppas ni hade kul på mässan!Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3