fredag 2 mars 2012

Cake-pops

Igår gjorde jag och mamma cake-pops till dopet. Efter ha provbakat några gånger så har jag nu lärt mig lite av mina misstag och igår gick det riktigt bra! Mamma var ju till stor hjälp också förstås, det underlättar enormt att vara två som hjälps åt när dessa ska bakas! Chokladen ska inte rinna av, inte stelna innan strösslet är på, bollarna får inte vara för stora och tunga. De måste sitta rakt och fint på pinnarna så de inte blir sneda och lättare trillar av osv, det var tur jag provbakade kan jag säga ;-)

Smeten jag rullade bollarna av är 1 paket Ballerina kladdkaka som krossas och blandas med 100 gram Philadelfia-ost. På den satsen blir det ca 15 stycken mycket smarriga och lagomt stora kakor.

Tog några iPhone-bilder på resultatet...



Jag använde två frigolitplattor som jag klädde i presentpapper. Pinnarna finns att köpa på Panduro och är att rekommendera då de står mycket stabilare än grillpinnar om man vill servera dem stående.

Efter att vi bakat färdigt kom sambon och Ebba och vi åkte och köpte dricka och det sista till dopet.
Idag ska det dukas i sockenstugan, det ska bli spännande att se hur det blir. Jag tycker att lokalen är väldigt fin och mysig så jag tror det kommer bli bra, men ganska trångt...


Hoppas ni får en härlig fredag!
Kram Maria 

3 kommentarer:

  1. Så fina de blev! Ha nu ett riktigt fint dop!

    Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vad goda Cake-popsen ser ut. Och vilken charmig lokal.
    Spännande att det snart är dags.

    Vad heter er tös mer än Ebba?

    Javisst, är vi lite lika. Jasså du fyller på söndag. Hoppas du får en toppen dag och grattis i förskott.
    Inte dåligt med både dop och 30 års kalas :)

    Hoppas ni får en fin fredag och lycka till på dopet! Kramar!

    SvaraRadera
  3. Jättefina cake-pops! Smart idé med frigolitplattorna.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3