söndag 4 mars 2012

Ebbas dopdag

Gårdagens dop var fantastiskt! Vår solstråle till dotter sken ikapp med solen i det fina vårvädret på sin dopdag. Hon sa inte ett knyst i kyrkan, flinade bara och tyckte nog att prästen kunde ha låtit henne få plaska lite i dopfunten =)

Tusen tack till Markus Hedberg som hjälpte oss att ta bilder på dopet!

Ebba Saga Marie

Inne i kyrkan

Allt gick hur bra som helst. Fredrik, Saras (gudmors) pojkvän sjöng fint för oss i kyrkan. Niklas Wahlgrens låt, Där varje minut blir två, som vi lyssnade på mycket när Ebba låg i magen.
Vi fick en dopfisk i keramik som Sara fick hänga upp i ett nät och som vi ska hämta om ca 1 år. Emil, Ebbas kusin hjälpte till att hälla upp vattnet i dopfunten och pappa Ulf fick tända dopljuset.
Vi är supernöjda med vårt val av präst, så oerhört lättsam och naturlig och hon gjorde verkligen dopet precis på det sättet som vi ville ha det.

Efter kyrkan samlades vi i den fina sockenstugan som ligger alldeles intill. En stuga i gammal, lantlig stil som passade alldeles utmärkt som festlokal till oss. Cirka 50 personer var med och firade. Vi hade beställt en italiensk buffé från Oliven i Karlstad, otroligt smaskigt och uppskattat bland gästerna. Till kaffet serverades tårta som mamma bakat och våra cake-pops som vi gjorde i torsdags.

Välkomstdrink till gästerna innan maten dukades fram

Ebba satt hos gudmor Sara och spanade in bordsdekorationen

Paketbordet med de fina vimplarna som Sara sytt.
Hon fick så otroligt mycket fina presenter!

Ebba blev lite trött och tog sig en powernap i mosters famn
Men efter lite sömn var hon en glad och social tjej igen.

Nu kommer snart svärföräldrarna hit och hjälper oss att äta lite rester från gårdagen till lunch.
Ebba ligger ute i vagnen och sover, men jag tror ändå att det är hon som är minst sliten av oss idag ;-)

Kram Maria

4 kommentarer:

 1. Ja Maria och Ulf -vilket strålande fint dop på alla vis . Hoppas att du får en strålande fin 30-årsdag idag , Maria.
  //Karin

  SvaraRadera
 2. Tack för senast! Det var ett jättefint dop och låten som sjöngs i kyrkan var ju helt underbar, vilken bra röst killen hade! Maten var supergod och vi tyckte inte alls att det kändes trångt, det var en mysig lokal. Trevligt att träffa alla , hälsa sambon o tacka också. Ebba var ju så charmig i kyrkan, hon såg så cool ut hela tiden, ungefär som hon tänkte "jaha, här sitter det en massa människor o kollar på mig, trevligt"...Grattis på 30-årsdagen! Kram från oss.

  SvaraRadera
 3. sv: ja, de sa att man kunde byta från 7 kg.. men de ska ju kunna sitta själva helst och de kan ju Alma. Denna stolen är ju mycket säkrare än babyskyddet, och det är ju skönt :)

  Det är en Britax multi-tech II!

  SvaraRadera
 4. sv: Tack, vad roligt att höra! :) Ni får boka om ni har en sväng förbi Stockholm någon gång. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3