onsdag 29 februari 2012

Sportlov

Den här veckan är det sportlov här i Värmland. Det innebär att det var varken babycafé på öppna förskolan eller babyrytmik i kyrkan den här veckan. Jag tycker att det brukar vara skönt att komma iväg på lite aktiviteter under veckorna, det ger mig mer energi än att bara sitta hemma. Så istället för att åka på babycafé igår åkte jag och Ebba och träffade mina föräldrar en stund på eftermiddagen. Vi tog oss en promenad i vårsolen och Ebba fick sitta i vagnens sittdel för första gången. Första halvtimmen satt och tittade runt, men sedan blev hon nog trött av alla intryck och la sig ner och sov en stund istället.

Just den här veckan gör det inte så mycket att det är lite lugnare med aktiviteterna eftersom vi har lite att stå i inför dopet på lördag. Imorgon ska det bakas, cake-pops och bottnar till tårtorna ska förberedas. Mamma ska hjälpa mig med det och sambon har tagit ledigt och får vara hemma och ta hand om Ebba. På fredag ska det dukas och göras iordning i sockenstugan där vi ska vara efter kyrkan. Fullt upp!

Idag är vi hemma och tar det lite lugnt. Vi städade och plockade undan lite här hemma i förmiddags när Ebba sov ett par timmar. När sambon åkte iväg för att jobba tog jag med mig Ebba och Figge på en timmes promenad. Ebba låg kvar en extra timme ute i vagnen och Figge hamna i duschen...

Ebba har börjat att sova mer och mer på dagarna. När hon var mindre sov hon bara ett par korta powernaps vid bröstet när hon ammade. Nu vill hon gärna sova en stund både på förmiddagen och eftermiddagarna. Trots att hon sover mer på dagarna så sover hon ändå hela nätterna.
Att hon behöver mer sömn nu beror nog på att hon är en ganska aktiv bebis. Hon utvecklas massor just nu och hon lägger mycket energi på att försöka lära sig allt det nya som är på gång för henne.
Just i dessa perioder där det är mycket som händer i hennes utveckling är hon lite mer missnöjd än vad hon brukar vara annars. Bara hon knäcker koderna till hur hon ska göra så brukar hon återigen bli en nöjd bebis.

-Haha, nu ska den här ankan få sig en omgång...

Nu har Ebba tagit kvällen och jag ska göra mig lite kvällsmat innan det är dags för lite skönhetssömn!
Ha en fin kväll, kram Maria

3 kommentarer:

 1. Alma sover 19-08 på natten, sen 20 minuter på förmiddagen och 20 minuter på eftermiddagen. Lite mer efter öppna förskolan då hon är helt slut :)

  sv: Ja, hatar sprutor och gillar inte alls hur min lilla bebis förvandlas av dem :(

  SvaraRadera
 2. Jaha! Massa "kändisar" då. :-) vi får se när jag känner mig redo att joina. Tror Molly får bli åtminstone två, tre månader först. Hon känns så liten än, särskilt om man jämför med era bebbar. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt liten Ebba på bilderna
  Kram/Gun

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3