torsdag 16 februari 2012

Vagga, gunga, gå

I morse åkte jag och Ebba iväg för att testa på babyrytmik för första gången. Det är kyrkan som håller i det och kallar det för "Vagga, gunga, gå". Ebba har verkligen kommit i en ålder där hon uppskattar att man sjunger, dansar runt med henne, hissar upp henne i luften och kittlar henne. Så det kändes verkligen som det var en utmärkt ålder att börja med det här för oss. Vi tyckte det var kul och kommer fortsätta att gå dit så ofta vi kan på torsdagar.
Vi träffade även ett par bebisar och mammor som vi inte träffat förut, vilket alltid är skoj! Det är otroligt vad mycket nya människor man lär känna i och med att man får barn. Man har ju helt plötsligt så mycket mer gemensamt med så många som också har bebisar och går hemma och är föräldralediga.

När vi kom hem käkade vi lite lunch och Ebba busade med pappa en stund innan hon tog sig en tupplur nu på eftermiddagen. Hon är numera en riktigt aktiv bebis, hon vill inte sitta stilla en sekund. Hon vill träna på att sitta, stå och hoppa, det är inte konstigt att hon gör sådana framsteg så aktiv som hon är =)

Balanserar i pappas knä


Igår på Ebbas 5 månaders dag var det en riktigt fin vinterdag, solen sken och värmde skönt. Jag tog med mig Ebba och Figge och gick ut och gick runt Vegerbol. Det var härligt, men ganska tungt att gå när man får dra barnvagnen genom snömodd efter vägkanten. Figge fick ont i tassarna av kramsnön som fastnade mellan trampdynorna. Men trots det gick vi riktigt fort och alla var nöjda och glada när vi kom hem. Det är så skönt att vara igång, man mår så mycket bättre när man är ute och rör på sig!

Med ny jacka och nytt pannband blev promenaden dessutom lite festligare.
(Bilden skvallrar dessutom om vi har ful-fura i hallen som vi ska måla)

Just nu sover Ebba som en stock och jag passar på att provbaka lite inför dopet. 
Imorgon kommer prästen hit för att prata med oss och diskutera upplägget kring dopet.

Kram Maria

1 kommentar:

  1. Hej Maria!! Hoppas ni har en bra helg!! Kul att få se ett kort på dej=) Jättesnygg jacka! Gillar också den färgen=) Jag gick på något som kallas "babysång" med mina barn när de var mellan 0-12 månader, det var också mycket uppskattat. Men min tjej är den som sjunger mest här hemma, undra om det är typiskt "tjejigt"?!

    Hoppas bakningen gick bra!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3