torsdag 19 januari 2012

Vilken respons!

Vilken otrolig respons det blev på inlägget om matvanor och veckomatsedel, jättekul!
Det verkade som många av er tyckte det var en toppenidé att införa en veckomatsedel och blev inspirerade att göra detsamma! Det som slog mig var att alla verkar ha samma problem, man har för dålig fantasi när det gäller vardagsmaten och man har endast ett tiotal rätter som man varierar sig med. Det är ju det som gör att det blir så tråkigt att laga och planera maten!
Egentligen är det ju väldigt konstigt, det finns ju så otroligt många recept och de finns ju precis överallt!?
Det är en uppsjö av matlagningsprogram på tv, på nätet finns massor av sidor med samlade recept och i tidningar finns det alltid olika recept på allt möjligt.
En del av er frågade mig om jag hade några bra recept och hur våra veckomatsedlar ser ut...
Så för att jag ska göra våran veckomatsedel lite roligare och kanske fortsätta inspirera er så tänkte jag att jag ska testa ett nytt recept varje eller varannan vecka, beroende hur det passar för oss här hemma. Också lägger jag upp receptet här på bloggen och kanske skriver en liten recension om hur det smakar osv. Vad tror ni om det?

Idag gjorde jag nästa veckas matsedel, så imorgon ska jag göra iordning en inköpslista och handla det som behövs. Har även skrivit upp promenaderna som ska avverkas under nästa vecka. Jag är en sån person som gillar att göra listor och att få styka saker allt eftersom de klaras av.

Nästa veckas matsedel och promenader

Tänkte tjuvstarta lite och bjuda er på ett bra recept, nämligen kycklinggratängen som jag ska laga på måndag. Ett recept som jag hittade på Johanna Toftbys blogg, hon bjuder faktiskt på en hel del bra recept lite då och då.

PASTAGRATÄNG MED KYCKLING

Ca 700 gram kycklingfilé
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
1/2 orange paprika
Hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
Curry
Riven ost (gärna någon sort med mycket smak)

Koka pasta, Penne eller skruvar passar bra. Ta av pastan när det fortfarande finns en del tuggmotstånd kvar. 
Strimla kycklingen, stek den och krydda med curry,
Hacka paprikan och fräs den i en stekpanna med lite smör, krydda med curry efter smak. Rör sedan ner en hönsbuljongstärning och en liten skvätt med vatten. Blanda ihop det med kycklingen och häll ner grädden.
Lägg pastan i en gratängform och häll över "kycklingröran", strö på ost och skicka in formen i ugnen.
Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Det här är en rätt som vi gillar här hemma, lätt att fixa och passar bra att ha med sig som matlåda till jobbet!

8 kommentarer:

  1. Det lät gott, det får jag och Martin prova snart :)
    Hoppas allt är bra med er annars. Kram

    SvaraRadera
  2. Vi brukar göra en stor sats mat så har vi samma i två dagar - på så sätt behöver man inte slava i köket varje dag. Gör man fisksoppa te.x så räcker den till två luncher för oss :)
    Pastagratängen borde göra detsamma.
    haha, jag är precis likadan, jag gör en att-göra-lista med en liten ruta efter varje grej som man kan bocka av i..

    SvaraRadera
  3. Ska kycklingen stekas först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gick nog lite fort där... Den ska stekas o kryddas innan den läggs i formen! Ska ändra receptet direkt!

      Radera
  4. Jättebra idé, jag är också en "list"tjej och gör gärna listor på allt :) kycklinggratängen lät god och enkel, funderar om den går att göra som veg, kanske provar någon dag :) Tack för gratulationerna på Alvas födelsedag också ! Kram

    SvaraRadera
  5. Godmorgon!

    Skönt med fredag. Får vi ha våra karlar hemma några dagar igen :)
    Åh, vi ska ju ha kalas denna helg. Vad ska ni hitta på?

    Ja, hur visste du det?! ;) Den 4 februari är det dags för dop. Vi ska ha dubbel dop med min bror och hans lilla tjej Wilma. Lite roligt att det tajma så bra mellan kusinerna.
    Ska ni döpa snart?

    Tänk att de blir 4 månader nu. Och får börja med lite smakportioner.
    Det är så mkt roligt som händer. Man vill bara stanna tiden och vara HÄR och NU länge.

    Alltid tacksamt med att få lite andra ideér när det gäller mat. Kommer defentivt ta vara på dina förslag och nya recept.
    Vad fint du skriver!

    Trevlig helg! Kramar Maria och Svante

    SvaraRadera
  6. Gillar att laga mat och provar mycket nya recept. Kanske också ska ta och börja publicera när vi testar nytt så vi kan få lite receptutbyte.

    SvaraRadera
  7. Tackar, Lät gott. Sparar ner det och testar det nån dag :)
    Kram Maria

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3