onsdag 12 oktober 2011

Framsteg

Gårdagens läkarbesök i Karlstad gick väldigt bra! Efter en liten nedgång viktmässigt vid vägningen i fredags så  hade nu Ebba gått upp över 100 gram under helgen och väger nu 2820 gram. Hon har även ökat 2,5 cm på längden sen hon föddes. Huvudomfånget har ökat 2 cm och är nu 33,5 cm, mammas stora tjej!
Det mest positiva med besöket var ändå att sondslangen plockades bort och att hon numera endast ska klara sig på det hon får i sig när hon ammar. Vi har inte använt oss av sondmatning speciellt ofta de senaste dagarna så det ska nog gå bra det här! Så skönt att slippa tänka på slangen som hade en tendens att trassla in sig och fastna i det mesta. Ebba använde den även som "leksak", så man var alltid orolig att hon skulle rycka ur den ur näsan. Nu slipper vi det, tjihoooo vilket framsteg!

Ebba utan sondslangen!

Efter läkarundersökningen gjorde vi ett stopp vid Bergviks köpcentrum. Bäst att passa på att shoppa lite när vi ändå var ute och åkte, vilket vi inte är speciellt ofta just nu.
På KappAhl köpte jag en amningsbh till mig, en åkpåse/overall och ett par byxor i storlek 50 till Ebba. Har på känn att hon kommer växa så det knakar när som helst, men just nu använder hon kläder i storlek 44/50.

Overall/åkpåse

Så söt!

Byxor

Jag gillar verkligen KappAhls bebiskollektion Newbie! De gör så fina och söta kläder i neutrala färger. Jag tycker det är jättekul med klänningar och rosa sockersöta kläder till Ebba. Men ibland blir det nästan för mycket rosa och då är det så kul att ha neutrala kläder som är lika söta ändå att matcha med.

Nu ska vi göra oss iordning för en promenad i det soliga höstvädret. Men vi får nog undvika skogen nu när det är älgjakt häromkring. En kviga och en kalv är skjutna av sambons jaktlag hittills, och sambon är lagomt mallig nu när det är han som har skjutit båda två ;-)

Aufwiedersehen! Kram Maria

11 kommentarer:

 1. Va skönt för er och lilla Ebba! Vilka mysiga kläder du hittat! Det är roligt att shoppa till de små=)

  Ha en fortsatt härlig dag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Så superduper bra att liten äter o lägger på sig!!
  Det är nu man skulle haft småbarn ser jag, underbara kläder c",)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Hej :) Läste precis din förlossningsberättelse, skönt att allt gick bra :) Fick din prinsessa vara kvar på sjukhuset länge? Jag har också köpt en sån åkpåse till bebis, supersmart att det går att knäppa bältet rakt igenom :) Kram

  SvaraRadera
 4. Så söt hon är :)

  Tack så mycket för lyckoönskningen :) Och för kommentaren också såklart :)

  SvaraRadera
 5. Skönt för er att slippa sondslangen! Och vilka fina kläder ni hittat. Jag gillar (gillade) också KappAhls Newbie! (Det är ju bara upp till storlek 68 så snart har Filip vuxit ur sortimentet) Kramar till Er!

  SvaraRadera
 6. Gud vilken vacker bild på din fina =)

  SvaraRadera
 7. Skönt att hon hde ökat lite! Funkar amningen? =)
  St och mysig hon är, lillskrutt!

  SvaraRadera
 8. Var nog ett tag sedan jag kikade på din blogg, visste inte ens att du fött! GRATTIS! Gud vad liten och söt! All lycka till! Kram Anna

  SvaraRadera
 9. den där overallen/åkpåsen såg skön ut. Tänk att få krypa ner i den o mysa...fin bild på Ebba också:)

  SvaraRadera
 10. Overallen är bara så söt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3