lördag 15 oktober 2011

1 månad

Ebba i pappas famn, 1 månad gammal idag

Idag är det en månad sedan som Ebba kom till världen, en månad!!! Vart tog den månaden vägen? Och kommer alla månader gå såhär fort?
Jag har skrivit det förut, men det är verkligen helt underbart att ha henne här! Våran lilla sötnöt!

Den första månaden har mest inneburit att komma igång med amningen och att lära känna vår dotter. I början fungerade inte amningen alls eftersom hon var så liten och inte riktigt orkade med att lära sig att amma. Direkt hon föddes satte de dit en sondslang på henne så att vi kunde mata henne med bröstmjölk från mjölkbanken på sjukhuset. Jag är väldigt glad över att vi befann oss på sjukhuset då och fick sådan proffsig hjälp och vägledning hur vi skulle göra för att amningen skulle komma igång. De berättade hur viktiga varje droppe som jag kunde pumpa ut var för henne och fick mig att förstå att det var viktigt att pumpa ofta och dygnet runt för att det skulle komma igång ordentligt och så fort som möjligt. Efter 3 dagar hade mjölken runnit till ordentligt och jag kunde ge henne ganska mycket utav min mjölk i sonden och allteftersom hade jag såpass mycket mjölk att det räckte till varje mål.
Vid varje vecka har hon nu gjort fina framsteg och det har gått bättre och bättre. Efter 4 veckor plockades sondslangen bort och amningen fungerar nu fullt ut utan att behöva komplettera med ersättning. Så allt slit med bröstpumpen och att ha henne vid bröstet vid varje mål mat trots att hon väldigt sällan var intresserad utav det gav resultat! Nu när amningen fungerar går jag lättare ner i vikt och att veta att hon endast får i sig min mjölk som är den bästa möjliga maten för henne känns väldigt bra!

Den senaste veckan har hon blivit mer och mer vaken. Hon ligger ofta i famnen med stora ögon och fokuserar mer och mer med blicken. Så nu dröjer det nog inte innan hon ser oss på riktigt och kanske första leendet dyker upp!

Ha en fortsatt härlig lördag! Kram Maria

7 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter!
  Och jo (tyvärr) alla månader kommer att gå lika snabbt, plötsligt får man börja räkna år istället för månader ;)

  SvaraRadera
 2. Ni har verkligen slitit!! Skönt att allt fungerar nu. Och ja, tiden bara rusar iväg med de små, så ta vara på tiden!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Skönt att sondslangen är borta och att det allt fungerar som det ska nu.
  Månaderna går tyvärr alldeles för fort så njut och mys :)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ja,passa på att njuta av den här tiden så mycket ni kan. När man är mitt uppe i det så förstår man inte hur fort det går, som du säger. Plötsligt kollar man på gamla kort och tänker "vart tog tiden vägen"?. Så ta vara på nuet, som det så vackert heter...;)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin bild. <3
  Och vad fort det har gått! En månad redan. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, tiden går skrämmande snabbt ibland! Hon är verkligen supersöt :-) Ni får nog det där leendet snabbare än ni anar! Kramar

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3