måndag 31 oktober 2011

Ebba gymmar...

Trots att Ebba föddes fem veckor för tidigt så hade vi ändå hunnit köpa på oss det allra mesta som vi ville ha till henne. De flesta av inköpen gjorde vi i Charlottenberg som ligger vid den norska gränsen här i Värmland. I det stora köpcentret som ligger där låg en Babyproffs butik som skulle slå igen och hade 70% rea i hela butiken på det mesta, och 50% rea på de lite större och dyrare grejerna. Där fyndade vi massor och vi har stora påsar fyllda till bredden med allt möjligt som fortfarande inte blivit upplockat. Vi handlade saker för nästan precis 10 000 kronor men betalade endast 3500 kronor, det kan man kalla en bra affär ;-)

Babysittern med Pingu som jag visat i tidigare inlägg hade vi typiskt nog redan inhandlat för fullpris. Jag hade även bestämt att Ebba skulle få ett fint babygym, men tyvärr hade de inget kvar i Charlottenberg som föll mig i smaken. Så därför köpte jag även ett sådant för ordinarie pris på Toys ´r us i somras. Jag tyckte om deras gym eftersom det var så mjukt och fluffigt och hade lite kanter så att hon inte rullar ur det så lätt sen när hon väl klarar av att göra det.
I förmiddags plockade jag fram babygymmet för första gången och hon låg och tittade på djuren en liten stund innan hon tröttnade. Det är så kul nu när hon verkligen kan fokusera och se saker ordentligt!

Ebba klädd i sin nya body som vi köpte på KappAhl i helgen.


Det gäller att börja "gymma" i tid ;-)

Vi får väl se hur länge det dröjer innan våra katter letar upp den och har dem som sin sovplats...

Imorgon ska vi träffa BVC sköterskan för första gången, hon kommer hit på hembesök. Det ska bli kul att se hur mycket hon väger nu. I fredags vägde hon 2965 gram så vi får väl se om hon kommit över 3 kg strecket nu, hoppas hoppas!

Hoppas ni haft en skön start på veckan! Kram Maria

15 kommentarer:

  1. Åååh vad hon är söt lilla Ebba! <3

    När jag först fick veta att jag var gravid kände jag instinktivt att det skulle bli en pojke. Det har jag trott ganska länge, men nu vet jag egentligen inte varför jag ändrat mig men jag tror att det blir en flicka. Fast jag är lite kluven fortfarande. J tror fortfarande på en pojke. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder på gymmande Ebba! Så stor hon ser ut! :)

    Fina klänningar i förra inlägget. Jag tycker att den grå du köpte var superfin! Med röda strumpbyxor till, som du sa, så blir hon ju hur julfin som helst!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Du vet väl att "skönhet klär i allt", så det blir nog bra ändå;)

    SvaraRadera
  4. .fast den grå klänningen var ju jättefin!!!:)

    SvaraRadera
  5. Jag säger som jag brukar. Ebba är jättesöt. Och så vaken hon ser ut. Hon är ju iaf inte så gammal.
    Ja, Du det där med katterna, slår nu snart in. Katter är experter på att kolla in allt nytt
    Kram/Gun

    SvaraRadera
  6. Vilken sockertopp som gymmar:)
    Kram Emma

    SvaraRadera
  7. så underbart söt :)

    sv: Ja den är mega fin :) Ja visst är det roligt när di små börjar prata. Ja, det gör de säkerligen. Lossar hela tiden numer och det är lika spännande varje dag :)

    SvaraRadera
  8. sv: Det kommer säkerligen sluta glant :) Skönt att kunna vara hemma. Måste vart en sån lättnad. Jag avskyr sjukhus och jag avskyr dom ännu mer när man behöver vara där med sina barn. Bättre att få vara hemma :)

    SvaraRadera
  9. Ja visst är böckerna underbara?!

    Otroligt söt dotter, jag tycker absolut klänningen från Kappahl passar som julklänning..ljuvligt fin!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Vilket fint babygym hon har.
    Klänningen från kappahl skulle göra sig fint som julklänning tycker jag. Den var ju så söt :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Åh vad roligt! Ja men det är jättekul när folk kommer med bloggtips lite då & då. Då hittar man nya bloggar att följa. Och det blir ju lika för mig, som får kommentarer från sådana som dig som man kanske inte hade hittat till annars :)

    Hur gammal är din dotter? Den bodyn hon har på bilden har jag också införskaffat till vår bebis, tycker Kapp Ahl har grymt söta kläder till bebisar :)

    SvaraRadera
  12. Skönt att allt gick bra. Fast det gör ju oftast det även fast de tittar ut några veckor tidigare, som tur är.

    SvaraRadera
  13. Dixie hatar sitt gym hahaha Hon vill bara sitta i sittern eller i vår knä =)

    SvaraRadera
  14. Sv: Ljuslyktan har jag beställt härifrån:

    http://presentbutikkonstfull.shop.textalk.se/sv/

    Har inte fått hem den än så jag vet inte om den är så fin som den ser ut, men jag hoppas det:-)

    SvaraRadera
  15. Hej!!

    Härligt att se er dotter "gymma"! Har också haft babygym till mina och det har varit uppskattat! Det tråkiga med vårat var att det drog åt sig massa ludd och sånt och var väldigt svårt att dammsuga bort. Men det är väl olika vad det är för material. Babysitter har jag också använt mycket. Något som jag inte haft med mina barn är en sjal att bära barnet i. Det ska jag testa nästa gång (om det blir några fler;)) Verkar väldigt bra speciellt om man har ett barn som vill bli buren mycket!

    Ha en bra dag!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3