tisdag 1 november 2011

3 kilo bebis

Idag är dagen då Ebba passerade den "magiska" trekilo-gränsen!
Idag träffade vi BVC-sköterskan Lisbeth för första gången, hon kom hit på ett hembesök. Av henne fick vi lite information, pratade lite om hur förlossningen gick till och hur tiden efteråt har varit. Hon visade oss papprena som hon fått skickat till sig från sjukhuset om hur allt gått till osv. Tydligen så finns det något som kallas för Aspgars-skalan när bebisar föds. Det är en skala som bedömmer hjärtfrekvens, andning, muskelspänning, reflexer och hudfärg. Bebisarna bedöms efter 1,5 och 10 minuter efter födseln. Högsta möjliga poäng är 10 och det hade vår lilla tjej! De flesta bebisarna som föds har mellan 8-10 poäng, men att få 10 var tydligen ganska ovanligt. Med andra ord klarade Ebba av förlossningen och livet utanför magen alldeles utmärkt!

Mys med pappa

Imorgon börjar sambon jobba tidigt så då får vi klara morgonen och förmiddagen själva här hemma. Dags att skaffa lite egna morgonrutiner med andra ord. Det blir lite skillnad att klara av att sköta henne själv jämfört med om man är två som kan hjälpas åt. Men det fixar vi!

Det är så kul att se på statistiken att det är många som kikar in här varje dag och jättekul att ni skriver så fina kommentarer, det gör mig glad!

Ha en fin tisdagkväll, kram Maria

4 kommentarer:

 1. Visst är han duktig :) Jo, det är väl klart det blir så. Men det kommer för henne snart med ska du se :) Sen är det ju ganska tidigt att vända sig vid den här åldern också har jag för mig :P

  SvaraRadera
 2. Ebba, är som man sa tidigare. Jag vet inte om det förekommer nu. Man sa, att bebisen var ett riktigt A-barn. Kunde ju inte ha blivit bättre.
  Hon kände väl, att hon var stark och ville komma ut.

  SvaraRadera
 3. Oj, jag glömde skriva
  Kram/Gun

  SvaraRadera
 4. Ja, herregud. Jag är skitnervös för hur det ska gå att vara ensam med bebis så mycket. Min karl bor och jobbar ju i Vänersborg på veckorna vilket innebär att jag kommer att vara ensam större delen av tiden. Jag kommer ju vara där ibland också, men det är kanske inte så kul att sitta där i en stad där man inte känner någon hela dagarna när han jobbar heller... Menmen. det ska nog ordna sig på något vis! :) kram.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3