fredag 23 september 2011

Home sweet home

Idag checkade vi ut från patienthotellet och tog med oss vår underbara dotter hem.
Efter en läkarundersökning, byte av sondslang och samtal med Inga-Lill som ska bli vår barnmorska som kommer på hembesök ett par gånger i veckan, gjorde vi oss iordning för hemfärd. Det är lite extra pyssel när hon är så liten. Allt vi köpt på oss är för stort än så länge, hon blir pytteliten när man sätter henne i babyskyddet (bilbarnstolen) och trots att mamma kom med kläder i storlek 50 drunknar hon nästan i dem. Vi gjorde ett 5 minuters stopp vid Barnens hus på vägen hem, där säljer de prematur-kläder så jag köpte en sparkdräkt i storlek 40/45, den passar bra att ha på henne när vi ska gå ut på promenad i vagnen i helgen.
Här hemma har vi henne i endast blöja och sedan lindar vi in henne i varma filtar så hon håller värmen bra.

Påklädd för första gången inför hemresan

Pappa ser till så hon kommer få en säker hemresa


Väl hemma bäddade jag iordning liften till vagnen åt henne.
Nu sover hon som en prinsessa =)

Hemfärden gick för övrigt jättebra. Hon sa inte ett knyst på hela vägen hem, utan satt där nöjd i sin stora stol och sov så gott som bara små nöjda bebisar kan göra!
Mellan hennes matningar har vi sprungit runt här hemma och plockat upp, startat tvättmaskin/diskmaskin, försökt ordna fram ett provisoriskt skötbord innan vi satt ihop det som ska stå i tvättrummet när det är klart.
Jag har bäddat iordning vagnen åt henne, så vi kan ha liften stående uppe i soffan. Också har vi fått i oss lite mat... Men nu är det återigen matdags för lilla Ebba!
Sen blir det fredagsmyyyys på högsta nivå, finns inte så mycket som slår att snosa bebis, och framförallt inte sin egen!

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll och att ni står ut med att det blir en hel del "bebis-inlägg" just nu!
Kram Maria

8 kommentarer:

  1. Hej och ett stort grattis! Här har det hänt grejer ser jag. Vilken fin liten tjej! Vad ska hon hetta? Vi fick en liten Svante igår kväll. så vi är fortfarande på bb. Vi hörs! kramar

    SvaraRadera
  2. Måste vara den bästa helgen nu då att få komma hem o ha en massa mys med sin dotter:) Hon är så otroligt söt. När jag är inne o läser din blogg så längtar jag bara ännu mer efter att vår dotter oxå ta o titta ut nu men jag tror hon kommer vara envis:) Ha det så gött nu.. Kramar Carro

    SvaraRadera
  3. Underbart att få komma hem. Hon är så otroligt söt :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Jag står ut med hur många bebisinlägg som helst :)
    Välkomna Hem!

    SvaraRadera
  5. Lena Johansson23/9/11 8:21 em

    Låter härligt Maria,njut och ha en fin fredagkväll ni också!

    SvaraRadera
  6. Så mysigt att äntligen få komma hem med er lilla!

    Trevlig helg!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  7. Låter ju helt underbart!! Snosa bebis är det bäsa som finns:)) Hon ser ut att må gott!!

    Ha en fin helg!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  8. Naaaw. Vad fin hon är och så liten i babyskyddet. <3 Skönt att få komma hem! Låter så mysigt när du skriver att du snosar bebis. Jag längtar efter min ännu mer nu! Kramar.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3