lördag 24 september 2011

Första promenaden

Vilken otroligt härlig höstdag vi har bjudits på idag. Så himla skönt att vi får tillbringa den hemma!
Än så länge så har det kanon att ha henne hemma, hon sov hela natten bortsett från de tre matavbrotten, men direkt hon blivit ammad/matad så somnar hon om, duktig skrutta! Har hon ärvt mina sömntute gener tro?!

Mina föräldrar kom hit idag och tog med sig Figge. Så nu bor han hemma igen, äntligen! Jösses vad jag saknat honom, hur mycket saknar man sina barn om man är ifrån dem en vecka om det känns såhär att vara utan sin hund? Det är i alla fall underbart att ha honom hemma igen.
Mamma och pappa hade även med sig matrester från gårdagens kalas där de firade min bror som fyllde 25. Italiensk buffé mat med massor av smaskigt. Vi fick även en bit med oxfilé som ska ätas till middag ikväll. Mamma hade även bakat åt oss, så vi kan ha lite gott att bjuda på när vi får besök. Har jag världens snällaste föräldrar?!
Jag och mamma bäddade ner Ebba i vagnen och tog första promenaden med henne. Så gött att få vara ute och få syre efter en vecka "instängd" på sjukhus! Att det var underbart väder var ju bara en bonus =)
Hon sov som en stock hela vägen, skumpar gott här ute på grusvägen.

Mormor fick provköra vagnen

Träden börjar få fina höstfärger

Promenaden gick till LM-Erikssons minnesgård idag.
(Ni vet han med telefonerna ;-))

Figge fick såklart följa med, och han provkörde dikena...

Och då ser man ut såhär sen...
Kan ju säga att han fick dejta trädgårdsslangen när vi kom hem!

Ebba låg nerbäddad i sin nya prematur-kläder.
Den här sparkdräkten köpte jag igår i storlek 40/45.

Nu ska vi se till att ta härliga promenader VARJE dag! Som jag har längtat efter att ta promenader i högt tempo och inte var hämmad av foglossning. Nu kan jag återigen ta ut stegen och gå fort. Jag brukar gå väldigt fort, jag tycker inte om att gå sakta. Märkte det redan dagarna efter förlossningen att jag lätt kunde gå förbi andra i korridorerna, precis som jag brukar göra. Det var en härlig känsla och nu ser jag fram emot att få vara ute och röra på mig som vanligt igen! Ebba stortrivdes i vagnen och den röd-vite busen tackar aldrig nej till en promenad, speciellt inte när de bjuder på vattenfyllda leriga diken *harkel*

Nu är det dags för mat igen för lilla Ebba, och sedan ska vi fira hemkomsten med oxfilé o lite annat gott!
Bästa lördagen på länge, helt klart!
Hoppas ni också haft en underbar höstdag, kram Maria


3 kommentarer:

 1. Nämen vad är det jag ser?! Har lilla bebben anlänt? Vilken otroligt fint litet underverk. Jag får gratulera!!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Men du, åå, grattis till underbara flickan! Måste läsa ikapp!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha! Då blir det inga gemnsamma barnvagnspromenader för oss två i framtiden då. ;) Jag hatar att gå fort och får ont i benen.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3