torsdag 22 september 2011

En vecka

Det har redan gått en vecka sedan vår dotter föddes. Helt otroligt vad fort den veckan har gått...
Fortsätter det i den här takten är hon väl snart 18 år och vill flytta hemifrån...
Jag är så tacksam för att hon är fullt frisk, och att det bara är vikten som skiljer henne från bebisar som föds efter en fullgången graviditet.

Mor o dotter har lite morgonmys

Igår hade vi en eftermiddag där besöken avlöste varandra. Först kom svärföräldrarna, eller hennes farmor och farfar. Och lite senare dök min syster, hennes söner och min mamma upp.
Idag har vi det lite lugnare. Vi sitter och väntar på att en tjej från avdelningen ska ringa så vi kan få ett möte med henne angående hemsjukvård. Vi har lite hemlängtan och tycker att vi känner att vi kan sköta henne själv om det är så att vi får lite hembesök och hjälp med hur vi ska öka på med maten.
Vi kommer fortfarande tillhöra NEO-avdelningen även om vi har hemsjukvård, så är det något är det bara att ringa in till avdelningen så har de koll på hennes journaler mm. 
Så eventuellt åker vi hem imorgon, om allt fortfarande känns bra och vi får till ett möte idag där vi får den information vi behöver. 

Nu ska jag knalla ner till sjukhusets apotek och köpa med mig lite grejer som kan vara bra att ha hemma. Ge mig gärna tips på saker som ni kommit på underlättar skötseln av en bebis hemma. 
Sambon får sitta uppe på rummet och läsa igenom broschyren till bilbarnstolen så vi kan få med henne hem.

Kram Maria  

8 kommentarer:

 1. Så fin bild på er!
  Håller tummarna att ni får åka hem!

  Ha det bra!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra att ni mår bra och att ni får komma hem snart!! Tror säkert du har tänkt på det mesta vad ni behöver, ni har ju "boat" länge;) Kommer jag på något särskilt så säger jag till!!

  Ha en skön kväll!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vad härligt om ni får åka hem. :)Hon är så himla söt ju! Hur stor (liten) var hon när hon föddes?

  Ja, jag har inte alls haft några problem med magen hittills, men några krämpor ska man väl få så jag kommer säkert att bli påverkad av niferex. Vet att man KAN bli lös i magen också, men då föredrar jag npg att vara hård i magen trots allt (om vi nu ska prata skit!) för då kan man ändå äta lösande saker som sätter igång den. Jobbigt att behöva ränna på toa 10 ggr per dag för att det rinner liksom. Jag ska äta dessa tills de är slut, det är bara 50 st i en burk, sen kanske jag går över till hemofer eller blutsaft eller något annat.

  Ja, visst är det konstigt! Jag får försöka komma ihåg att fråga nästa gång.

  Hoppas ni mår bra. Kram!

  SvaraRadera
 4. Naaaw. Vilken liten goding. <3

  SvaraRadera
 5. Hej och grattis igen!
  Har ett litet tips :) Gissar att ni har en vagga, korg, säng eller liknande till lilltjejen men risk finns att hon och ni kanske vill ha henne nära er i sängen.. Om det känns lite konstigt och som att ni skulle kunna rulla på henne så kan ni vika iordning ex ett sommartäcke el liknande så att det får en "liten kant" sen kan ni ha lakan ( o kudde, täcke) på och lägga "bädden" mellan era kuddar så är hon i sängen och ligger nära fast hon ändå har "sitt eget". Detta fungerade jättebra för oss ivilketfall :)
  Lycka till!
  Kram från Örebro

  SvaraRadera
 6. Hej! Hittade hit efter att mamma berättade att du fått barn! Jag fick själv en son i februari.

  TIPS - Tvättlappar från IKEA och ha alltid wipes i närheten, ett pkt i soffan, i sovrummet m.m. Vi hade även en badhjälp i början som Melker kunde ligga i när vi badade, då kan man tvätta med båda händerna, kanon!!
  Lycka till och njut!!
  Kram Malene

  SvaraRadera
 7. Härligt morgonmys :)
  Skönt för er att få komma hem och få njuta i lugn och ro. Vilken tur att det gått så bra när hon hade så brått ut i stora världen och vad du behöver med hem har du nog redan bra koll på skulle jag tro :)
  Ha det så bra
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Purelan från Apoteket till bröstvårtorna det hjälper om de blir torra eller om du får sår.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3