söndag 25 september 2011

Gravid kilon

Imorse ställde jag mig på vågen och såg att jag gått ner alla kilon som jag gick upp när jag väntade Ebba. 10 dagar efter förlossningen så var de 8 kilon som jag gick upp borta, tjihooo =)

En vecka efter förlossningen och på väg hem från

Jag märker att jag fortfarande har vätska kvar i kroppen, något jag trodde skulle försvinna ganska direkt. Men enligt en barnmorska jag pratade med innan jag blev utskriven från BB så är det vanligt att man får stå ut med det tills amningen kommit igång ordentligt. Har även hört att man tappar ganska mycket i vikt om man klarar av att amma, vilket jag hoppas Ebba klarar av ganska snart. Nu tar all matning dubbelt så lång tid, i och med att jag först behöver testa att amma henne, vissa gånger suger hon så hon får i sig 5-10 ml sedan somnar hon, då får jag ta bröstmjölken jag pumpat ut sedan föregående mål och sondmata henne med det och eventuellt komplittera med lite mjölkersättning, och sedan får jag sitta och pumpa ut det som hon inte ammat till nästa mål. Så just nu brukar matningarna ta mellan 40 min till en timme, och hon äter var tredje timme. Så om hon bara skulle orka amma mer så skulle jag få så mycket tid över till annat, och speciellt på nätterna så skulle jag få så mycket mer sömn än nu.

Nu ska jag försöka komma igång och röra mycket mer på mig och försöka få bort fler överflödiga kilon. Jag ska inte banta eller ha koll på varje hekto, utan det får ta sin tid. Jag behöver äta en hel del nu om jag ska må bra och orka med att amma och sköta Ebba. Men jag känner ändå att det är dags för mig att komma i bättre form än innan jag blev gravid så jag blir en bra mamma med mycket ork och energi. Ännu en Trivsam förändring!
Långa promenader i högt tempo och eventuellt simning och så småningom spinning är vad jag är sugen på i form av motion.
En sak är i alla fall säker, man hinner inte fundera på att hinna ta fram den där godispåsen som står i köksskåpet. För man hinner ändå inte med att äta godis mellan alla matnings-tillfällen just nu =)

Nu har vi precis kommit in från en promenad, inte riktigt lika härligt väder idag som igår. Men ändå väldigt härligt att komma ut i friska luften.
Nu ska Ebba få ett mål mat och sedan ska vi fixa till något till oss innan det är dags att kolla in den nya serien med Robert Gustafsson, det tror jag kan bli en rolig söndags-underhållning!
Hoppas ni haft en riktigt härlig helg! Kram Maria

6 kommentarer:

 1. ulla-britt25/9/11 7:55 em

  Roligt att se att allt är bra med er! Ja, motion får man ju automatiskt när man får barn...promenader med barnvagn är inte fy skam och sen börjar de ju röra på sig så småningom;)då får man springa vilket man vill eller inte! Ha det så bra o hälsa lilla familjen!

  SvaraRadera
 2. Har man en liten så har man tidsfördriv ;) och motion det är aldrig fel.

  Hoppas ni får igång amningen snart.

  Kramar Maria

  SvaraRadera
 3. Imponerande! :) Jag vägde mig imorse och insåg att jag gått upp 7 kilo sedan graviditetsstart. SJU! Redan! :/

  SvaraRadera
 4. Kilona försvinner fort när dom små kommit ut :) Har också gått ner i vikt sen lillkillen kom, 12 av de 17 kilo jag gick upp är borta på 2,5 vecka.

  SvaraRadera
 5. Jag har lagt upp cirkelträning för hemmabruk i bloggen nu. Kanske något för dig =)

  SvaraRadera
 6. Grattis till er!Det är så kul att läsa om hur ni har det där hemma nu och hur du/ni orkar efter förlossningen. Kanske du vill berätta lite kort även hur du upplevde själva förlossningen? Inte kanske varje detalj men något smått sku vara intressant att läsa.. Eftersom jag själv har det framför mej inom snar framtid :) Kram Anna

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3