söndag 21 augusti 2011

Färgen blev champange!

Yes, så blev det!
Ni som följt min blogg ett tag, vet att jag velat kring vad jag ska göra med mitt hörnskåp som jag fyndade på loppis för en hundring!
Var länge inne på att måla det vitt (som allt annat...). Men eftersom skåpet ska stå alldeles intill tv-bänken och bokhyllorna som är fabriksmålade vita, och alltså går i en gulare ton än vad jag brukar måla med (råvitt). så blev jag rädd för att hela den fabriksmålade serien nästan skulle se smutsigt gul ut om jag målade skåpet kritvitt. Så jag bestämde mig (med hjälp av er läsare) för att bryta av med något annat istället.
Jag får alltid beslutsångest när jag står i en färgaffär och ska välja färg. Men efter många om och men lyckades jag den här gången fastna för en färg inne på Flügger-butiken som de kallar för champange. Den är ljust ljust grå, och jag är faktiskt riktigt nöjd med den än så länge, och det ser ut som att den kommer att bli snygg ihop med de andra möblerna!

Nu har jag målat överdelen av skåpet två gånger. Nederdelen vet jag inte riktigt hur jag ska fixa att måla, man är ju inte direkt vig och smidig i 7-månaden när magen är i vägen eller kommer i kläm och man får andnöd om man står böjd en längre tid... Men det får lösa sig på nåt vis, för målat ska det bli!
Kom även på en briljant idé idag när jag stod och målade... Vi fick ju kvar massor av småbitar när vi tapetserade med medaljongtapeten som vi har som fondvägg i tv-rummet. Visst skulle det kunna bli fint att tapetsera inne i skåpet?

Har inte riktigt bestämt mig för om ramen jag lämnat omålad
ska får en annan färg... Vad tycker ni?
(Biten som fattas högst upp ska limmas på plats igen)

Inne i luckan och inne i skåpet kommer det nog bli tapetserat...

Någon har haft den goda smaken att sätta in rosa omslagspapper...
Det är snart ett minne blott ;-)

Jag gillar formerna på det här skåpet och ser fram emot att få det klart!

Nu blev det helt plötsligt mulet och det känns som regnet hänger i luften. Det blir nog till att montera ihop lite fler möbler så alla kartonger kommer ur vägen någon gång, eller om sambon ägnar sig åt att sätta upp dörrfodren inne i hallen efter dörrbytet kanske... Ja, projekt finns det minsann gott om här hemma! =)

Hoppas ni haft en härlig helg och får en skön söndagkväll! Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Hejsan vännen
  Så fint de blir ,häftigt att tapetsera inuti de blir nog kanon.
  Förstår att de är bökigt att böja sig o hålla på ;)
  Ha en skön Söndag.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 2. Hehe, vad roligt, vi har ett likadant skåp som vi målade från ljusblått/grått till vitt förra hösten. Ditt blev superfint i champagne! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3