lördag 20 augusti 2011

Somriga gardiner...

Vi köpte gardiner på Åhléns till tv-rummet redan i vintras. Ljusa och tunna knytbands-gardiner som vi tänkte skulle bli fina på våren och sommaren. Men efter lite förflyttningar på prioriteringslistan så slutade det med att vi gjorde iordning skafferiet i våras och därmed blev inte tv-rummet renoverat förrän nu på sommaren. Men sommaren är ju inte riktigt slut än, så nu får de tunna härliga gardinerna hänga uppe ett tag trots att hösten närmar sig.

Ljust och somrigt vid matsalsbordet

Totalt har rummet fyra fönster. Två stycken där vi placerat matsalsbordet och två stycken vid soffhörnan. Jag ska beställa hissgardiner till två av fönstren har jag tänkt mig. Vet inte vilken sida jag ska välja att ha dem på bara... Men det ger sig ;-) Rummet är såpass stort så det gör inget att man utformar fönstren med lika olika typer av gardiner tycker jag. Blir liksom som två olika hörnor i rummet. 
Vi har fortfarande lite renoveringspyssel kvar på fönstren innan vi kan anse oss färdiga. Fönsterhakarna ska bytas ut också ska vi sätta in nya tätningslister, så kanske det inte drar så kallt om vintern sen...

Vi har börjat att montera ihop tvbänk och bokhyllorna från Ikeas serie "Liatorp". Det kommer bli riktigt tjusigt och bra med så mycket förvaring i bokhyllorna och i skänken/tv-bänken. Just nu är det fullständigt kaos på den väggen, så jag ber att få återkomma med bilder därifrån ;-)

Nu säger min mage att det är dags för något ätbart, så det är väl bäst att lyda ;-)
Ikväll åker vi till Arvika på lite kalas, det blir trevligt!
Ha en riktigt härlig fortsättning på helgen, kram Maria

3 kommentarer:

  1. vad heter tapeten och var är den köptP

    SvaraRadera
  2. Gardiner kan verkligen lyfta ett helt rum

    SvaraRadera
  3. Sv: Hehe :) haft tur (än så länge) att fossingarna gett fan i att svälla :) Gjorde dom inte förra gången heller så jag hoppas dom låter bli sista veckorna. Låter som ett klokt val att vänta, lite oekonomiskt o behöva köpa om ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3