söndag 13 februari 2011

Ljust och fint

Under helgen har vi målat paneltaket i hallen som leder upp till övervåningen. Det är nu grundmålat och sedan målat med samma vita matta färg från Alcro som vi använde i köket. Det behövs ytterligare en strykning, men tänk vilken skillnad det blir i rummet så fort man får ett ljust tak!

En glimt av paneltaket innan vi satte igång


Vitt tak, en strykning till och det blir kanon!

Att måla tak är verkligen tråkigt! Men den här gången gör vi allt i rätt ordning, uppifrån o ner... Så slipper man att det rinner färg på de nya tapeterna eller det nya golvet. 

Jag kikade in på bloggen Jordgubbar med mjölk häromdagen. Då tipsade hon om Måleributiken där man kan beställa hem tapetprover för ynka 20 kronor styck. Dessutom får man de första två gratis! Tapetproverna är 1 meter långa så man får verkligen en bättre känsla för hur de skulle passa i jämförelse med tapetkatalogerna man kan låna med sig hem från färgaffärerna. Testa, dessutom kan man ju göra mycket roligt med tapeter om man vill fixa till möbler osv!

Jag beställde fyra tapetprover, tyvärr var tapeten vi tänkt ha som fondvägg i tv-rummet slut, så vi fick nöja oss med tre prover. Jag är väldigt förtjust i tapeten "Rut" från Sandberg, och tror den kommer passa fint i hallen vi fixar iordning nu. Det är en riktig kökstapet och man får lite skafferikänsla utav den, vilket jag gillar! Jag har sett att den finns i många utav de bloggarna jag följer. Men de allra flesta har valt att ha den till bröstpanel. Jag undrar om den kommer bli väl rutig att ha i ett helt rum? Det kanske blir fint att ha den som fondvägg och måla den andra väggarna? Vad tror ni, kom gärna med synpunkter och tips!  

Den fina tapeten Rut från Sandberg

Ha en fin kväll, och glöm inte att titta på Solsidan ikväll så ni får er ett gott skratt hihi
Kram Maria

7 kommentarer:

 1. Jag köpte mina tapeter till matrummet därifrån, Hilma, tror jag de heter, eller nåt, också ur en sadnbergkollektion, kanonnöjd, och de var jätte enkla att handskas med :)
  Och vistt, lite vit färg i taket, det blir kanon, här var det också paneltak i nästan alla tal, furafärgade, fulfura!
  Nu är de vita!

  SvaraRadera
 2. Vitt och fint.
  Jag har Rut i mitt kök, skulle aldrig ha kommit på idén att sätta den i ett rum med hela våder, tror att det blir lite väl mycket,
  Men smaken är som baken.......
  Ha re gott
  AC

  SvaraRadera
 3. Tänk vad vit färg kan förändra. Blir så fint med vitt tak :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. God kväll!

  Jag håller med Maria att vit färg förändrar så mycket. Det är nästan lite magi... kommer ihåg hur våra rum ändrade karaktär efter hand som golven blev vita.

  Må gott!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Min kökstapet! Jag har ju den i ljusblått och lite kul är det att det är 10 års sen vi satte upp den. Jag gillar den lika mycket fortfarande...

  SvaraRadera
 6. Oj vad vit färg är magsik ibland.. gör så mycket

  Tror nog tapeten kan bli lite för dominerande men som fondvägg superfin!

  kram på dig
  A-C

  SvaraRadera
 7. Hej!!

  Vilken FANTASTISK tapet! Jag älskar den!

  Kram Linda

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3