lördag 12 februari 2011

Kökslampan på plats

Igår satte vi upp kökslampan över köksbordet, det blev genast ett mysigare helheltsintryck i köket! Jag tycker lampan gör sig så bra över det runda bordet.


Jag skulle så gärna önska att jag orkade köra in till Karlstad någon dag och besöka den underbara inredningsbutiken NOLL54. Jag har sett en sådan fin fyrkantig vit duk där som skulle passa så fint på vårt köksbord. Bordet och stolarna får nämligen behålla sin antikbetsade look ett tag till. Vi har inte riktigt bestämt oss för om vi ska investera i ett nytt större köksbord eller inte. Så istället har jag tänkt mig att slänga på en vit duk över bordet, och kanske lite vita stolsdynor.
Men i ovädret som var under förra veckan så hade jag absolut ingen lust att ge mig ut med bilen överhuvudtaget. Däremot hann jag inom min lägenhet och fick med mig lite prylar därifrån under veckan. Bland annat min "snurr-bricka" från IKEA som är perfekt att ha Taco-skålarna eller annan plockmat på, och snurra brickan istället för att skicka runt skålarna över hela bordet. Men den var ju lite tråkig när den var träfärgad... Så igår kom den vita penseln fram igen, och den blev mycket finare enligt min mening! =)
Den får duga som en vit färgklick på köksbordet innan duken är inhandlad...

Allt som kommer i min väg blir vitt ;-)

Idag har vi varit till Arvika för att hälsa på svärfar som hamnat på sjukhus, men som nu piggnat till så han snart får komma hem igen. Innan vi for hemåt åkte vi förbi blivande sambons faster som bor i Arvika. Hon tyckte det var så kul att vi tagit hand om den gamla kökssoffan som hon haft i sitt barndomshem när hon var liten. Hon berättade att två av hennes småsyskon sov i denna soffan, när 5 barn och 2 vuxna sov ihop i samma rum. Som sagt, det är något speciellt med gamla möbler och dess historia! 

Ikväll blir det melodifestivalen! Ha en skön kväll, kram Maria

5 kommentarer:

 1. Möbler får ett större värde när man vet lite historia bakom dem. Härligt att ni fick ta del av lite soffhistoria.

  Ha en bra melodfestivalkväll!
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker köksoffa! Vad roligt när man får en möbel med historia och minnen bakom. Ha en fin kväll. Kram Paula

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mig :) Bra tips att måla snurrbrickan, jag har en likadan men har inte kommit på den tanken även om det mesta blir vitt :) Trevlig fortsatt kväll! Kram Milla

  SvaraRadera
 4. Jag har också en sån snurrbricka som har blivit fläckig och missfärgad. Kanske ska min också bli vit!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 5. Hej Maria!
  Kul att du varit inne på min nystartade blogg, har kollat in din ett tag, ser ut att få ett såå fint lantligt hem!! precis i min smak! Ha det bra! Sandra Berggren

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3