tisdag 22 februari 2011

Kitchen Aid

Visst drömmer man om en sådan här snygging!?
Jag har önskat mig en sådan här ett litet tag nu och tänkt mig att investera i en snart. Men efter att ha kollat upp lite fakta och recensioner på dem så har jag börjat tveka lite...


Kitchen Aid
Bild: bagarenochkocken.se

Har sett att många utav er har dem här i era kök. Jag skulle bli så glad om ni ville ge mig synpunkter på denna apparat och vad ni använder dem till?
Lägger man så mycket pengar på dem så vill jag ha någon som både är såpass snygg så den kan stå framme, men framförallt klarar av att baka matbröd, bullar och annat smått och gott.
Har sett att denna apparat har en motor på endast 300 watt och de andra har ca 500-1200 watt. De andra har även en större bunke, Kitchen Aids bunkar är 4,8 liter och man kan baka på 0,75 liter degvätska. De andra klarar mellan 1-2 liter och har en bunke på ca 6-7 liters bunkar.
Så, ge mig gärna synpunkter, har ni dem mest för att de är snygga och baka muffins med, eller bakar ni mycket matbröd och ni känner er nöjda med vad den klarar av!

Mina alternativ:

Assistent Ankarsrum (Gamla Electrolux)
Bild: bagarenochkocken.se
Eller:

Kenwood Major Classic
Bild: bagarenochkocken.se

Hoppas ni vill hjälpa till lite! Det har var ju en djungel ;-)

Ha en riktigt skön tisdag, kram Maria

8 kommentarer:

 1. Visst är Kitchen Aid otroligt snygga! Har tyvärr ingen erfarenhet av dem. Däremot har jag en 90-tals variant av Assistent Ankarsrum och är jättenöjd med den. Den räcker till allt.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Supersnygg, men jag vet tyvärr inte något om kvalitet eller kapacitet. och så tycker jag den är lite dyr. Skulle satsa på nån som klarar 1 liters degvätska, kan nästan inte baka utan det. Mysig blogg du har förresten, tittar snart in igen. //kram maria

  SvaraRadera
 3. Tyvärr, jag kan inte ge något råd. Då jag själv har en gammal ärvd som funkar jättebra!
  En fin onsdag till dig.
  AC

  SvaraRadera
 4. Hej Maria!
  Jag har ingen Kitchen Aid men skulle inte tacka nej. Bakar du vetedegar så tror jag absolut att Electrolux assistent är bäst. Jag kan baka på 1,5 lite vätska i min. Sedan har jág bra tillbehör till också. Om man vill göra äppelmos t. ex. Kitchen aid är ju snygga på bänken och till lite muffins som du säger men jag tror att man får mer valuta för pengarna med en Electrolux, den är stark som en "oxe". Jag tycker de är rätt så retro att ha framme också.
  Hoppas du kan bestämma dig. De kostar ju en del men min mamma har hade sin Electrolux i över 30 år innan hon köpte en ny likadan men den gamla fungerade fortfarande.

  Lycka till!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Jag skulle definitivt tipsa om Assistent Ankarsrum då den klarar av mycket större degar och dessutom är lika snygg. Känns som att den ger mer för pengarna.

  Gillar du skandinavisk design? Ville tipsa om en sida som säljer sååå fina emaljskyltar. Kika in på http://www.ramsign.se och kika på allt fint, blir definitivt ett köp därifrån för min del snart :)

  SvaraRadera
 6. Kitchen aid är klart snyggast men jag har hört att de tar alldeles för liten mängd. Vet inte men.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. En sådan här ska jag köpa: http://www.bagarenochkocken.se/shop/?cat_id=62
  den har större motor och klarar 1 liter!

  SvaraRadera
 8. hoppsan, länken pekar visst fel. Klicka tills du hittar KitchenAid professional..

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3