onsdag 23 februari 2011

Bokrea

Idag fick jag återigen göra mig en tripp till Karlstad. Huvudsyftet var att köpa en present till min mamma som fyller år imorgon. Men det blev givetvis några besök hos bokhandlarna också, eftersom bokrean startade idag! Men min mor kommer också få en fin present när vi firar henne under helgen!

Som vanligt när vi har något renoveringsprojekt på gång så jobbar min hjärna på högvarv, och då är det bara det som gäller till 100%. Så på dagens shoppingtur så letade jag enbart efter inspiration och fina saker som kommer passa i vår hall.


Även mina fynd på årets bokrea speglar vad som visar vad som rör sig i mitt huvud. Jag hittade i princip bara bak/kokböcker. Men jag är inte ledsen för det! =)
Leilas två böcker, "One more slice" och "A piece of cake" har jag suktat efter länge. Sen fick ytterligare en stor bakbok följa med hem, med massor av recept på smaskiga cupcakes. Även klassikern "Sju sorters kakor" hamnade i min korg, den skänkte de nästan bort, 39 kronor ville de ha för den. Jag växte upp med den lilla rutiga boken när jag var liten. På sidorna där man hittar recepten för sockerkaka, muffins (speciellt chokladmuffins) och chokladbollar märks det att de är välanvända, det är rester av lite smet lite här och var på dem... Också en liten bok om hur man sköter om Pelargoner, den kan jag nog behöva läsa tror jag. För er som inte riktigt hängt med så kommer jag ha en slags "bakhörna" och skafferidel i den här hallen. Vårt kök är alldeles för litet och det finns knappt några arbetsytor där, så därför renoverar vi och fixar till hallen så att vi kommer få mer ytor för sysslorna i köket där. Hallen är också bara en genomgångshall, och används inte som entré, så det kommer inte hänga ytterjackor blandat med mjölpåsarna om jag säger så ;-) Det är även här som min nya apparat (vad det nu blir för någon), som ni kunde läsa om i förra inlägget kommer stå.

Två sådana kommer fungera som arbetsbänk.
Så att man kan dra med den ena in till köket om man vill.


Nej, nu får jag pysa iväg och hjälpa den blivande sambon med taklisterna som ska målas... Tjihooo, tänk att man ska få ha så roligt en onsdagkväll... Hmm

Kram Maria

7 kommentarer:

 1. Åh... Leilas böcker lyste med sin frånvaro i min lilla stads bokrea. Men jag ska till Karlstad på tisdag så då får jag leta runt lite.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vilken fin blogg du har, hittade precis hit :)
  Låter spännande med dina renoveringsplaner. Håller med om att när man har något projekt på gång så kan man inte tänka på så mycket annat :)
  Såg i ditt förra inlägg om att du ville ha tips om bra assistenter. Jag har en Kitchen Aid hemma och är jätte nöjd med den. Men om man brukar baka med stora degar ska man nog välja någon annan.

  Trevlig kväll/ Sophie

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!

  1000 tack för dina alltid så fina kommentarer. Det värmer verkligen och du peppar mig så otroligt mycket ska du veta. Tack!!

  Ååå jag skulle också vilja ha de där böckerna! Leila är ju så inspirerande.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Leilas böcker är guld värda i mitt kök. Det går inte att misslyckas med hennes hjälp. :)
  Ser att du är ute och letar efter en hjälpreda till köket. Jag har en electrolux av den gamla modellen. Supernöjd skulle jag vilja påstå.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Åh, Leilas böcker är ju såå himla bra att ha! Riktigt goda recept och dessutom gillar jag bilderna i böckerna! =)

  Ha det fint!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Lyckliga du som får måla taklister en helt vanlig onsdagkväll!

  Det låter spännande med ert hallkök. Bänkarna ser fina ut och bra med hjulen. Ska bli kul att se fortsättning.

  Trevlig fredag!
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Fina böcker du hittat! Jag har riktigt just rea shoppat böcker på Adlibris, kokböcker mest, och en liten trädgårdbok. :) Fin köksö också!

  Ha en trevlig helg!

  Kram Linda

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3