tisdag 25 januari 2011

Fina krukor

Jag gillar krukor!
Jag är inte duktig på blommor, har inte haft något riktigt intresse för det. Men i år kära vänner har jag bestämt mig för att  nu ska det bli ändring på detta! Nu ska jag samla vuxenpoäng och börja läsa på lite, plantera lite inför våren/sommaren, testa mig fram lite till vad som passar mig och om jag kan försöka trolla fram lite gröna fingrar... Wish me luck ;-)
Jag tycker ju om blommor, tycker att det är vackert! Men hittills har jag sträckt mig till att köpa någon fin orkideé ibland, men har inte riktigt lyckats få dem att blomma om... Annars gillar jag att köpa hem en bukett med tulpaner, liljor eller rosor på helgerna för att få levande blommor här hemma. I fönstren har det oftast stått gröna lättskötta växer, och en och annan oäkta variant... Men nu när jag ska flytta ut till landet och få bo i ett ganska stort hus så blir det ju skillnad. Här finns det ju fönster åt alla väderstäck, fönster med mycket sol, fönster med lite ljus, nu finns det utrymme att exprimentera lite... Dessutom har vi en trädgård!

I fredags på min shoppingrunda avslutade jag med att springa in på EM-möbler för att kika på soffbord. Det är dags att skaffa sig inspiration inför renoveringen av tv-rummet. Bredvid möbelaffären finns Plantagen, en gigantisk stor affär med massor av roligt. Första avdelningen man kommer in i är favoriten, otroligt mycket krukor! Fint uppställda och sorterade efter stilar och färger. Jag fick syn på en serie direkt, och är det så att jag hittar något som jag blir blixtförälskad i, ja, då blir det aldrig fel, då kommer jag gilla dem även när jag kommer hem och lång tid framåt. Köper jag dem inte, så kommer jag få åka tillbaka efter någon dag för att köpa dem...
När jag var hemma hos mormor och morfar under nyår fick jag syn på en kruka som jag och mamma köpte till mormor i morsdagspresent i våras. Och vet ni?? Den fanns kvar fortfarande, den stod bland ute-krukorna och väntade på mig. Så nu är även jag ägare av denna enligt mig, skönhet!

Skönheten

Nu är det bara att sätta igång att köpa blommor, och fundera på vad som ska planteras.
Hoppas veckan börjat bra för er och tack för alla gulliga kommentarer! Kram 

4 kommentarer:

 1. Heej.. Så fina. Jag har också en kruka från den serien med små fötter:)
  vad snyggt det blev med skänken och hyllorna också.
  Ha en fortsatt mysig helg. Kramar Linda

  SvaraRadera
 2. Pillargoner så klart, du ska ha rosa mårbackapillargoner!
  Underbara och lättskötta!
  Om jag inte minns fel, så hade din blivande svärmor, det i klassrumsfönstret när jag var hennes elev ;)
  Be om några skott om hon har (ta ett till mig också, en "frökenpillargon" vill jag gärna ha :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt vacker med blommor och fantastiskt dumt med tjurkärringar. Heja på dig.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3