söndag 24 oktober 2010

Färgval

Huset vi bor/kommer att bo i är gammalt och tillbyggt på en hel del ställen. Tillbyggnader gör att vissa rum/utrymmen i huset blivit lite konstiga, och har en hel del mer att önska i vissa rum.
I dagsläget känner vi inte att det här kommer bli huset vi vill bo i för all framtid. Vi har svårt att motivera oss att göra det till vårt drömhus men känner att det är lämpligt att bo kvar tills vi kan hitta ett mer passande hus åt oss, utan att behöva göra något förhastat köp. Vår ambition är nu att göra detta hus så hemtrevligt och fint som vi bara kan, utan att lägga ner allt för mycket pengar! Färg, tapeter och inredningsdetaljer kan man komma långt på!

Vi har nu börjat med köket, som är ett väldigt litet kök, men fyrkantigt och fint!
Det finns en altan med tak utanför som slukar upp mycket utav ljuset. Vi ska därför satsa mycket på ljusa färger, och jag är ute efter att få rummen här hemma ljusa och fina, så det kommer bli perfekt!
Vi ska ha bröstpanel upp till fönstren som vi börjat måla råvita. Vi köpte panelen i MDF-skivor som bygger drygt 0,7 meter per skiva, vi köpte dem omålade eftersom vi gärna vill ha panelen råvit istället för vanligt vit. Nu är frågan vad man ska ha för färg ovanför panelen? Har velat lite kring att ha en riktigt ljus beige färg som nästan inte bryter av alls mot det råvita, eller ska man välja en mörkare färg som gör att det som ska sitta på väggarna "sticker ut" lite mer?
Vi har inte alls mycket väggytor att ha tavlor och hyllor på. Det mesta täcks utav skåp och fönster, och eftersom köket är såpass litet så behöver vi ha kvar de skåpen som finns till förvaring.
Det är som en liten hall mellan köket och vardagsrummet där det står en frysbox, men den har jag hittat en ny plats åt! Där har jag istället tänkt att vi ska ha en skänk och där ovanför finns det möjlighet att sätta öppna hyllor att ställa alla mina fina burkar och annat fint på! Min tanke är att det ska göra att det blir en del av köket, och inte bara en vägg där frysboxen står...

Hela väggen full i färgprover =)
Färgaffären tjänar stora pengar på veliga personer hihi

Väggen där frysboxen står just nu,
 och där det finns möjligheter att ha öppna hyllor.

Nu får vi börja ladda inför en ny vecka, men nya möjligheter! Ha det så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3