måndag 4 februari 2013

Sista veckorna...

Nu är det inte många veckor kvar av min föräldraledighet. Idag, eller är det imorgon, så har jag i alla fall varit hemma i 2 år. Jag gick hemma i princip hela graviditeten när jag väntade Ebba eftersom jag fick ett arbetsförbud och de inte hade möjlighet att omplacera mig till någon annan arbetsuppgift.
I november började jag jobba lite smått, jag har gjort 2-5 skift i månaden sen dess. Men den 4 mars, på min födelsedag, börjar jag att jobba heltid igen och det är sambons tur att testa på livet som föräldraledig.

Visst känns det lite knepigt, när jag gick hem i februari 2011 så kändes det som jag skulle vara hemma för alltid. Men veckorna, månaderna och åren går så otroligt fort, så nu är dags att återgå till verkligheten igen.
Men det ska nog gå bra tror jag. Till sommaren ska vi försöka ordna så vi kan vara hemma ganska mycket båda två.
Vi har funderat om vi ska skola in Ebba på förskolan redan nu till våren, så hon får komma dit och leka och busa med lite kompisar några timmar i veckan. Men det lutar kanske ändå åt att vi väntar till hösten då både jag och sambon ska jobba. Men vi har inte riktigt bestämt oss än, vi får se...

Lilla älskade vännen, så stor du blivit!
 
Våra djur står högt i kurs hos damen, hon älskar att klappa och gosa med dem.
 
Av alla hennes leksaker så är det böckerna hon drar sig till.
Hon står och bläddrar i dem, pekar och pratar hela dagarna.

Det är verkligen roligt att umgås med henne nu. Hon går sen en månad tillbaka, och det är full rulle. Hon har haft balansen länge, men varit för feg för att släppa taget och gå. Hon tog sina första steg runt jul och sen dröjde det 1-2 veckor och det hände inget mer. Förrän hon bara gick iväg, 20 steg från soffan och ut i hallen mot köket... Hon gör inget innan hon har full kontroll den här damen, så har det alltid varit med henne.

Däremot är hon tidig med talet och babblar på som bara den. Hon pekar och pekar och ska berätta och titta på allt hon ser. En riktigt pratkvarn =)

Nu ska jag sätta fart och städa undan lite här hemma innan damen vaknar från sin lunchvila.
Kram Maria

3 kommentarer:

 1. God morgon ! :)

  Så söt liten prinsessa !
  Visst är det otroligt vad tiden går så fort.
  Det gäller att ta vara på det och leva i nuet men trots det så går det ju inte stoppa tiden...

  Man ser hos oss...oj oj öldsta dotter fyller redan 15 och yngsta blir 3...

  Ha en fin dag och vecka och njut av dom här sista dagarna extra mycket ! :)

  Kram från mig

  SvaraRadera
 2. Vad söt hon är!
  Jag var ledig i tre år då våra två barn kom så tätt och det var en konstig känsla att komma tillbaka till jobbet igen efter så lång tid. Samtidigt var det otroligt skönt att också få vara Linda igen och inte bara mamma. Man behöver ju det sociala också för att må bra. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vad fin hon är, er lilla Ebba.
  Visst har tiden gått fort. Man tyckte ju som du skrev att man skulle vara hemma JÄTTE LÄNGE. Men det har rullat på snabbt. Och våra små börjar bli stora.

  Svante ska börja på dagis i mars. Hoppas vi på. Vi får veta någon gång i februari vilket dagis han hamnar på. Eftersom det dagiset här i byn är fullt :(

  Kram Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3