lördag 2 februari 2013

Dagens lunch

Det är så lätt att man fastnar och gör samma maträtter, vecka efter vecka. Nya recept finns det ju överallt, så varför man inte testar på nya saker oftare vet jag inte...Jag brukar gilla Icas tidning Buffé där tycker jag man kan hitta bra recept på både det ena och det andra.
Vi gillar att äta på en italiensk restaurang i Karlstad som heter Oliven, där har de så god kyckling, och nu har jag luskat ut att den är marinerad i marinad med ingefära. Så då när jag sökte efter ett recept på det så hittade då receptet till det som blev dagens lunch här hemma. Det smakade bra, och gick snabbt att fixa iordning, något som givetvis är ett plus när man är småbarnsförälder.

Ingefärsmarinerade kycklingspett med Limeyoghurt

4 kycklingfileér
4 msk thailändsk chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk riven färsk ingefära
1 dl rapsolja
 
Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
Rivet skal från en lime
Limesaft från halva limen
1 tsk socker
1 nypa salt
Färsk koriander efter tycke och smak
 
Skär kycklingbitar och rör ihop marinaden. Lägg kycklingen i marianden och låt det stå och gotta ihop sig i minst en timme i kylen.
Rör ihop limeyoghurten och ställ även den kallt i kylen tills den ska serveras.
Trä kycklingen på spett och grilla dem i ugnen på 200 grader i 15 min.
Till detta serverade jag jasmineris, det tyckte vi passade väldigt bra till. Men det skulle nog kunna gå att bara göra en grönsallad till om man vill ha en liten lättare lunch.
 
Jag är verkligen ingen matfotograf, uppläggning är inte riktigt min grej ;-)
 
Marianden blev inte alls stark som jag hade föreställt mig att den skulle bli. Jag tror den här rätten går hem hos barn. Jag stekte kyckling bredvid till Ebba, eftersom jag trodde det skulle bli för starkt, men hon hade lätt kunnat äta den med oss. Riset och yoghurten gillade hon också.
 
Nu ska vi kika vidare på matchen mellan Färjestad och HV71 på tvn. Ebba sitter här bredvid och slickar rent glasskålen.
 
Trevlig lördag på er där ute! Kram Maria
 


2 kommentarer:

  1. Såg gott ut. Är det enkelt så är jag med på noterna direkt ;)
    Ha en skön kväll
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hallå!!

    Låter gott! Måste jag nog testa. Som du skrev känns det som om man gör samma mat hela tiden.

    Jag kan inte riktigt förstå hur fort tiden har gått sen vi fick våra barn. Men så är det och det är snart dags att börja jobba. Jag har tänkt att börja i april.
    Men ska iväg på onsdag och jobba en kortid. Ett möte som jag var tvungen att vara med på. Känns lite kul faktiskt.
    Hur känner du inför att börja jobba?
    När ska Ebba in på dagis?

    Ha en härlig söndag!! Kram kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3