tisdag 6 november 2012

När solen kom fram en stund...

Efter regn kommer solsken...
Jag hade nästan börjat ge upp hoppet om att få se solen. Jag tycker det har varit grått och regnigt så länge nu, så man förväntar sig nästan inget annat. Men imorse sken solen och det var frost ute. Efter frukosten klädde jag därför på Ebba och tog med mig Figge ut en stund.

Jag och min kompis Sara är just nu med på en fotokurs som anordnas av Medborgarskolan i Karlstad. Så varje måndag är vi iväg och lär oss att hantera vara systemkameror. Det finns otroligt mycket som man kan lära sig. Nu ska jag aldrig mer använda AUTO-läget, utan ställa in kameran så jag får bilderna som jag själv önskar. Vi har lärt oss om slutartider, bländartal, ISO, ljusmätningar, exponeringskompensation mm mm. Det är riktigt kul och jag tycker faktiskt att jag har lärt mig massor, på de tre tillfällen vi varit iväg på.
Alla har ju alltid sagt att det är bara ut och testa och lära sig. Jo, så är det ju faktiskt. Men det är svårt att veta i vilken ände man ska börja om man inte riktigt har någon grund att stå på. Nu kan vi lite grunder och nu är det därför lättare att komma igång och testa sig fram.

Så idag när solen kom fram var jag ju tvungen att gå ut och testa det nya objektivet som jag köpt. Det är ett objektiv som klarar av riktigt låga bländartal.

Världens bästa Figge är återigen hemma i Värmskog.

 
Vår katt Sussie
 
 
Ebba måste ju också få vara med på en bild.
En glad tjej som gillar att vara ute och leka.
 
Under helgen som var åkte jag och Karin till Danmark för att hämta hem Figge. Han har bott hos Tove och John på kennel Amica Adaras i ett par veckor, men nu är han äntligen tillbaka här hemma. Nu finns det nedfryst säd efter honom så han kan bli pappa en lång tid framöver. Tove har även tagit med honom till en massör/kiropraktor som fixat ryggen på honom, så nu går han faktiskt mycket bättre. Han fick även hänga med på utställning i Hannover i Tyskland. Han kom 2:a i championklassen med CK så tyvärr fick han inget CACIB (internationellt cert) som vi hade hoppats på. Nu när jag och Karin åkte för att hämta honom passade jag på att ställa honom på den danska vinnarutställningen i Herning. Han fick CK i veteranklassen och fick då titeln DKVV-12 (DanskVeteranVinnare-12). Tusen tack Karin för att du följde med som sällskap och kartläsare!
 
BIR och BIM i welshringen.
Benton Walk of Fame och Benton Under Oath.
(Samma vinnare både lördag och söndag).

 
Jag fick hjälpa Carina Olsson på Skogsråas kennel att ställa hennes ena Hannoveranska viltspårshund i BIR/BIM. Det gäller ju att vi värmlänningar håller ihop när vi är ute på turné! =)
 
Ha en fin kväll allihop! Kram Maria
1 kommentar:

  1. Här kom aldrig solen fram riktigt och nu snöar det.
    Vad kul med en fotokurs! Det skulle jag med vilja gå.
    Kram Maria

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3