onsdag 20 juni 2012

Myshörna

Igår var jag och Ebba iväg på vårterminens sista babycafé på öppna förskolan. Nu kommer det vara ett sommaruppehåll fram tills skolorna börjar igen i augusti. Efter cafeét tog jag och Ebba en promenad med Lisa och Stella. Ebba brukar alltid vara supertrött när hon fått så mycket intryck och då är det skönt att lägga ner henne i vagnen och låta henne sova en stund innan vi åker hemåt.
När vi sedan var hemma på eftermiddagen och Ebba tog sig sin eftermiddags tupplur passade jag och sambon på att fixa iordning det lite i Ebbas lekrum.
Tänkte visa er lite bilder på hur långt vi kommit just nu, för det är inte färdigt än...

Myshörnan
Madrassen är en divan till en soffa som jag hittade på fyndavdelningen på IKEA
Elefanten och "lillebror" sitter i myshörnan
Har även hängt upp en spegel i hennes höjd, hon tycker det är roligt att se sig själv.

På ena kortsidan av madrassen satte vi upp två tavelhyllor med böcker.
Där får hennes fotobok och andra böcker som vi är extra rädda om stå.
Även den fina rosetten som Karin gjort till Ebbas dop fick hänga där.

Bredvid myshörnan står den nya fina garderoben.
Är faktiskt riktigt nöjd över tapetvalet också, den gör sig bra där!

IKEA erkände tillslut att det blivit fel packat i kartongerna till den här garderoben. Efter att ha ringt och påpekat att vi fått två högersidor på garderoben och att det inte gick att hänga upp klädstången så skickade de hit en levens med ytterligare två högersidor. När sambon ringde ytterligare en gång kom erkännandet, och när han gick med på att borra egna hål i ena sidan till klädstångden fick vi tillbaka 2000 kronor. Så det blev en riktigt billig garderob i slutändan, efter en del besvär...

Nu sitter jag och väntar på att Linda ska komma hit. Hon ska lämna hennes hund Lhine här över midsommarhelgen när de ska åka upp till Sundsvall. Erbjöd mig att ha henne här när jag vet hur mycket det kan underlätta att resa utan hund ibland. Vi ska heller inte göra något speciellt på midsommar, så det passade oss bra att ha en extra hund nu. Figge tycker säkert dessutom att det är toppenkul med en lekkompis! De kommer så bra överens de två!

Ha en riktigt härlig dag! Kram Maria

Ps. Jag håller på att bli galen på alla konstiga radbrytningar som blir i inläggen nuförtiden. Är det någon annan som har samma problem, eller som vet hur man löser det? Ds. 

3 kommentarer:

 1. Så fint Ebba får i sitt rum! Fyndavdelningen på IKEA kan bjuda på många intressanta fynd. Ibland kan man riktigt känna hur kreativ man blir där när man försöker skapa nya användningsområden till det man ser.

  Ha en riktigt skön midsommar!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Vilket mysigt rum det blir. Ha en glad midsommar!

  SvaraRadera
 3. Så fint! älskar garderoben! Får man fråga vad den kostar utan egenborrade hål? ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3