torsdag 31 maj 2012

Äppelblom och veterinärbesök

Jag har skrivit det förut, men jag måste återigen skriva att jag älskar när körsbärsträden och äppelträden blommar! Det är så sagolikt vackert!

När vi var hos Sara och Fredrik på kalas förra helgen kunde jag inte låta bli att fota äppelträdet som blommade så fint. Jag satt under äppelträdet och matade Ebba med gröt, samtidigt som de andra spelade fotboll en bit bort.
Åhhh vad jag hoppas på att det kommer bli en fin sommar iår. Första sommaren med barn (utanför magen) och kanske den enda sommaren man kommer vara hellediga ihop. Vi sparar på föräldradagarna och har som mål att kunna vara lediga en hel del tillsammans även efter att man börjat jobba igen.

Idag åkte jag iväg till stan själv med Figge. Han skulle till veterinären och kolla upp hjärtat med ultraljud. De hörde ett blåsljud på hans hjärta sist vi var där och de tyckte det skulle kollas upp. Det var klaffarna som börjat läcka lite, men det var minimalt, så ingen medicin behövs. Skönt!
Han börjar bli gammal, min Figge Bus. Om en månad blir han veteran, dvs 8 år.
Det var inte bara lättnaden över att höra att Figge som var bra med dagens besök hos veterinären. När jag skulle gå och betala så tyckte receptionisten att hon kunde kontakta Agria och se om självrisken skulle täcka något av kostnaden. Jodå, de betalade undersökningen på ca 1500 kronor och ville dessutom ge mig ca 750 kronor utöver det... Det var nog den första och enda gången jag gått ut därifrån med mer pengar än vad jag kom dit med... =)

När jag ändå var inne i stan och vädret var grått och mulet (så Figge kunde sitta en stund i bilen), passade jag på att göra lite ärenden. Jag åkte och köpte mig en iPad av pengarna jag fick när jag fyllde 30 i vintras. Har ju en iPhone sen innan och jag gillar verkligen Appels produkter!
Köpte även en present till sambon som fyller år under helgen. Jag packade in dem och han har nu sett paketen och sådär lagomt nyfiken på vad jag köpt hihi

Snart är det helg igen, hej å hå vad veckorna går fort!
Kram Maria

8 kommentarer:

 1. Det är en magisk tid nu. Om jag kunde bromsa tiden lite så det gick sakta nu för att få längre tid att njuta.
  Häftig känsla att gå ut från veterinären med mer pengar än när man gick in. Har jag aldrig upplevt :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. ang. åren som går fort...jag är ledsen maria, men efter 30 går det bara fortare och fortare...;)kul att höra eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå! Det låter inte alls bra =)
   Får hoppas på att det blir händelserika och bra år iallafall då!
   Hoppas allt är bra med er! Kram

   Radera
  2. För att inte tala om hur fort det går när man blir ändå äldre. Och skulle vilja att det inte gick så fort. Man vill ju vara med.
   Att Figge blir 8 år är igen ålder, egentligen. Tänker på Rasmus som blev över 14 år.
   Kram/Gun

   Radera
 3. förresten,vad duktig du är på att fota!!!

  SvaraRadera
 4. Hallå!

  Javisst är det sjukt. Att våra små har blivit så stora. Tyckte som sagt att det var nyss man gick där med magen i vädret.
  Jag vill ha ett barn till. Så gravid igen vill jag vara. Saknar den runda magen man hade och när man kände en spark då och då. Mysigt!

  Vad ska ni hitta på i helgen?

  Ha en fin dag i regnet! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Missa inte bloggvärldens största goodiebagtävling hos mig! Sponsrade priser värda över FEMTON TUSEN kronor! =) Här hittar du den och massa andra härliga tävlingar:

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder på äppelträden - fruktträd som blommar är verkligen underbara! Skönt att det gick så bra hos veterinären! Jag ser oxå fram emot sommaren, vi ska vara lediga 6 veckor ihop - det funkar ju bara när man har föräldradagar kvar... :) Tack Sverige för en generös föräldraförsäkring!

  Hälsning
  Birgit

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3