söndag 15 april 2012

7 månader

Idag blev vår lilla solstråle hela 7 månader gammal!
Blir lite ut tjatat att skriva att tiden går alldeles för fort, men det gör den verkligen! 7 månader, det är verkligen inte klokt. Det blev inte direkt bättre av att BVC-sköterskan sa att det andra halvåret fram till 1 årsdagen brukar gå ännu fortare... Jaha, bara att gilla läget och njuta av sin bebis så mycket man bara kan!!!

Ebba i sötaste kalasklänningen från Me&I

Hon är väldigt duktig på att sitta! Det är sällan som hon trillar nu, men jag brukar ofta ha henne på ett mjukt täcke eller lägga några kuddar kring henne om jag lämnar rummet eller sitter en bit ifrån. Hon gillar att sitta på golvet och leka med leksaker. Sitter ofta nöjd ganska långa stunder och plockar, slår, biter, suger och studerar det hon leker med. Leksakerna jag fyndade på loppis är verkligen omtyckta!

Så fort man lägger henne ner så rullar hon runt, fram och tillbaka. Ett tag så fastnade ofta ena armen under henne och det tog ett tag för henne att komma underfund med att få fram den och komma hela vägen runt. Nu ligger hon ofta på magen och försöker skjuta sig framåt och rör sig ofta runt i en cirkel när hon ligger och försöker ta sig framåt. Dem flesta som ser henne säger att det inte kommer dröja innan hon lärt sig krypa... Vi får väl se...

Favorit-sysselsättningen här hemma är just nu att hoppa i hoppgungan som jag också fyndade på loppis för 25 kr. Mormor och morfar köpte en hoppgunga på Tradera till henne, men i den var det ingen fjäder så i den kunde hon bara trippa runt i. Nu när det är mer studs i den så älskar hon att stå där och hoppa och se sig omkring! Ett riktigt bra köp!

Hon sitter ofta nöjd och leker med sina leksaker. Men just nu har hon kommit i en period där hon vill ha oss under uppsikt. Försvinner vi utom synhåll så börjar hon ofta gråta...

Hon är oftast en väldigt nöjd bebis! Det är sällan hon är gnällig eller på dåligt humör. En riktig härlig solstråle är vad hon är! Det värmer i hjärtat att se henne så nöjd och glad, då vet man att hon mår bra och har en bra tillvaro!

Hon uppskattar tittut-leken sedan en tid tillbaka. Det får henne ofta att skratta ljudligt.
Något mer som roar henne otroligt mycket är när pappa skakar på huvudet (hur nu det kan vara så skoj? hihi). Jag brukar lyfta upp henne i luften och göra prutt-ljud på hennes mage, då brukar hon också skratta så hon kiknar.

Hon gillar att sitta upp i vagnen när vi är ute på promenad. Men oftast blir hon trött och somnar efter en stund.

Hon är väldigt intresserad av våra djur. Först var det katten Sussie som var hon gillade att spana in och gärna ville ta sig ett snack med. Men nu de senaste veckorna följer hon även Figge med blicken och vill gärna ha koll på vart han befinner sig.

Hon sover fortfarande hela nätterna utan att få mat! Det är helt underbart kan jag lova!
Hon somnar mellan 20-22 på kvällarna och vaknar runt 7-tiden. Är sedan vaken i exakt en timme och somnar sedan om en stund till.
På nätterna sover hon i spjälsängen som vi har bredvid vår säng i sovrummet.

Det märks att det händer mycket i hennes liv just nu. Hon utvecklas otroligt och man kan nästan märka skillnad från dag till dag ibland. Det gör att hon blir trött på dagarna och sover gärna en stund vid kl 11-12 på förmiddagarna. Och ibland tar hon sig även en tupplur även på eftermiddagarna.

Hon är inte stor i maten, men vissa dagar äter hon riktigt bra just nu! På morgonen när vi vaknar värmer vi en flaska med ersättning till henne, 60-100 ml. Sedan får hon amma innan hon somnar om.
När hon vaknar får hon en halv portion gröt (0,5 dl vatten och 2 skopor gröt) som hon oftast äter tillsammans med oss när vi äter frukost. På gröten får hon även en klick av någon fruktpuré, gärna något med Mango som är den absoluta favoriten!
När vi sen äter mat mitt på dagen får hon smaka på någon matpuré. Har försökt introducera rätter med kött, kyckling, kalkon och fisk, men det går inte alls hem hos henne! Däremot gillar hon puréerna vi började att ge henne, potatis/majs är fortfarande favoriten.
På kvällen får hon återigen en halv portion gröt med fruktpuré och sedan ammar hon en sista gång innan hon somnar för natten.
Mellan målen får hon ibland lite ersättning och någon gång ibland vill hon amma.
Majskrokar är riktigt smaskiga och roliga att sitta och plocka med!

I fredags var vi på BVC för vägning och mätning. Hon väger nu 7064 gram och är 64 cm lång, huvudmåttet är 42 cm.

De flesta kläderna hon har är i storlek 68, men storlek 62 fungerar också.
Vi har nu börjat med storlek 4 på Libero-blöjorna med Slim fit.

Ebba fick "fira" sin månadsdag med att vara ett par timmar hos mormor och morfar när hennes föräldrar gjorde ett par ärenden i stan. Vi köpte färg, tapeter och tog hem några prover på golv till hennes lekrum. Imorgon får vi ta nya tag med renoveringsarbetet!

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg! Kram Maria

4 kommentarer:

  1. Så söt. Grattis på 7-månaders dagen! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig, tiden går alldeles för snabbt!!

    SvaraRadera
  3. Svar: Ja det är toppen när man vinner något man verkligen vill ha :)

    SvaraRadera
  4. grattis på 7-mån.dagen ebba:) Jag minns när man satt o tänkte, vad konstigt det kommer kännas när den här lilla människan plötsligt börjar prata. Undrar hur han kommer låta osv. Sen en dag är man bara där och det känns som det naturligaste i världen, och ja, tiden går fortare ju mer som händer med de små, tyckte jag.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3