tisdag 21 februari 2012

Vaccinerad

Igår fick Ebba sin andra vaccination, 5-månaders sprutan. Det är jobbigt att sitta och hålla i dem och se hur tårarna sprutar, men som tur är går det över väldigt fort!
Nu ska hon dessutom inte ha några sprutor förrän hon blir 1 år, det känns väldigt skönt!

Förra gången blev hon ganska kinkig, ville inte äta speciellt mycket och fick lite feber ett dygn efteråt. Den här gången har det gått bättre. I morse, efter 10 timmars sammanhängande sömn, var det samma goa och glada Ebba som vaknade. Efter lite mat låg hon i våran säng och babblade på som bara den.
Eftersom hon var såpass pigg bestämde jag mig för att göra oss iordning och träffa de andra mammorna och bebisarna på babycafét. Idag åt vi semlor och sjöng lite sånger för dem små, lika trevligt som alltid!

Nu har vi fått lite mat i magen och Ebba ligger ute i vagnen och sover.
Om en stund ska vi åka till kyrkan för att kolla in sockenstugan/församlingslokalen där vi ska vara efter dopet. Det är ganska litet där så vi funderar på att hyra skolans matsal istället. Det ser väldigt mysigt och fint ut i sockenstugan men blir det för trångt så blir det inget trevligt, då är det ändå bättre med en rymligare lokal.

Ebba har blivit så oerhört stabil i kroppen de senaste veckorna. Hon har till och med suttit själv i några sekunder utan något stöd. Det är helt otroligt! Det gör också att hon är nöjdare och orkar sitta lite bättre och längre stunder i sin Bumbo. Den är verkligen kanon! Häromdagen plockade vi även fram babygymmet vi fick av Sara innan Ebba föddes. Det var perfekt att ha framför henne, så nu kan hon sitta där och plocka och greja med leksakerna som hänger framför henne! Man får vara lite påhittig ibland =)

Bordet vi köpte till Bumbon kommer dessutom mer och mer till användning nu.

Extra lattjo blir det om man leker med alla leksaker samtidigt =)

Hoppas ni har en härlig tisdag! Kram Maria

2 kommentarer:

  1. sv: Vet du, dom hade två varianter, en dom där gamla vanliga ballongerna och en påse med mer pärlemoskimmrande ballonger. Tror dom kanske var lite dyrare och det var endast två versioner av rosa plus blå och orangea ballonger i. Dom blå och orangea sparar jag till en annan plåtning. :)

    SvaraRadera
  2. svar: vad kul att du är med och tävlar ! :)
    Ja, är du också Karlstadbo? :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3