måndag 6 februari 2012

Hittat sina fötter...

Nu är det inte bara händerna som Ebba tycker är intressanta. Nu har hon även hittat sina fötter...
Sedan hon har börjat sitta upp, framförallt i sin Bumbo har hon kommit upp såpass mycket att hon ser sina fötter bättre. Nu sitter hon ofta och vickar på sina fötter och hon börjar sakta men säkert förstå att dem är hennes och att det hon som styr dem. I Bumbon sitter hon såpass bra att hon når sina fötter med händerna och sitter nu där och känner och klämmer på dem.

Ebba och hennes gossiga små fossingar

För att hjälpa henne lite på traven så har jag ibland satt på henne ett par tossor som plingar när hon rör på fötterna. Dem är dessutom ruskigt söta!Just nu har vi tyvärr lite sjukstuga här hemma. Ebba har fått sina första förkylning och jag blev den som smittade ner henne. Ebba är som tur är inte speciellt påverkad utav det, snoret rinner och hon blir lite ledsen när man ska hjälpa henne att ta bort det. Men annars är hon sitt vanliga glada jag!

Förkylningen ledde dock till att vi fick ställa in planerna på att testa babysim i badhuset idag. I vanliga fall brukar vi ju även åka till öppna förskolan på babycafé på tisdag förmiddag, men imorgon ställer vi in det och är hemma och kurerar oss istället. Så är vi nog snart på banan igen får vi hoppas!

Passande nog köpte jag klossar att ha för att höja upp spjälsängen med när jag och Lisa var på stan med våra små tjejer förra veckan. Ebba sov helt okej trots sin täpta näsa den föregående natten, 19-03.30 och sedan 05-08. Det är lite jobbigt när hon vaknar och är klarvaken mitt i natten, men hon är glad och ligger mest och jollrar, så man står ändå ut ;-)

Kram Maria

3 kommentarer:

 1. Godmorgon!

  Tråkigt att ni är sjuka. Dessa förkyldningar är inge roligt alls. Hoppas ni blir friska snabbt!

  Vi fick också tillgång till församlingshemmet redan på fredagen. Det var skönt att ha gjort så mycket som möjligt då. För lördagen gick snabbt ändå.

  Vilka söta tofflor! Jag tror jag smälter :) Så sött!
  De små är ju för söta när dom sitter i Bumbon.

  Krya på er! Kram kram!

  SvaraRadera
 2. Hej
  Så söt hon är när hon sitter där och undersöker sina fötter. Tråkigt att Ni har blivit förkylda. Hoppas att Ni start blir bra igen.
  Om Ebbba blir väldigt täppt i sin lilla näsa, kan Du prova med koksaltlösning, helt ofarligt för henne.
  Kram/Gun
  PS Tosorna är jättesöta dom med DS

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Svante fick bland annat en stor spargris, ett födelsedagståg, en virkad pläd, kläder, leksaker, en gåbil, en mobil i trä, ett halsband i guld.
  Leksaker från Jabadabadoo är ju alltid uppskattat. Och saker till barnets rum.

  Ska ni baka tårta själva eller ska ni köpa?
  Jag var så sugen på att ha blåa och rosa Converse skor i marsipan på tårtorna men de kostade 100:- styck. Så det hade blivit 400:- bara för dom. Lite väl saftigt för tårtdekorationer. Lite synd!

  Kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3