söndag 12 februari 2012

Förberedelser

Dopet börjar närma sig, och det är en hel del förberedelser som behöver göras innan dopdagen.
Inbjudningskorten är utdelade eller utskickade och det verkar som vi har hittat ett datum som tycks passa många, känns jättekul att få träffa våra släktingar, familjer och vänner på hennes dopdag.

Igår gick jag och mamma på stan och fixade lite mer grejer till dopet. Dopklänning har vi fixat sedan tidigare, men igår fixade vi ett fint band till den. Kläder som hon kan ha på sig på själva kalaset efter kyrkan, och lite detaljer till dukningen.

En liten sneak peak på det jag köpt till dopet

I fredags provbakade jag lite och testade att göra cake-pops för första gången. De blev riktigt goda! Jag testade aldrig att dekorera dem, men jag ville se hur själva "smeten" blev, hur det smakade och hur lätt eller svårt det var att få dem att stå upp på en pinne. Jag krossade Ballerina kladdkaka-kex och blandade det med Philadelfiaost, sedan doppade jag dem bara i smält choklad. Det största bekymret jag har är hur man lättast får chokladen att stelna utan att rinna när man ställer dem upp. Jag vill helst inte lägga dem ner, utan ha dem runda och fina, någon som har något tips?


Vad tycks?

Idag hade vi bestämt oss för att göra ett ordentligt ryck och städa här hemma. Men när det var så fint väder så tog vi oss en promenad till Ebbas farmor och farfar istället. Där fick vi gott fika och dem fick gosa med Ebba en stund innan vi gick hemåt igen. Nu sitter vi och tittar på herrarnas stafett innan vi ska ta tag i den tråkiga städningen, men desto skönare när det är färdigt! =)

Tog en bild på kyrkan med iPhonen när vi var ute och gick förut

Vy över sjön nedanför kyrkan

Hoppas ni har en riktigt härlig söndag! Kram Maria

6 kommentarer:

  1. Finaste kyrkan i Sverige :)
    Ska ni döpa henne där?

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Har aldrig gjort cake pops men de ser väldigt goda ut!=) Roligt att förbereda inför dop, gillar också att fixa och planera!

    Ha en skön kväll!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Sv; Hon har svårt för att ligga i soffan, det är som om att det är för stort. Och jag kan inte "vagga" henne utan liggdelen på vagnen. Vet inte riktigt hur vi skal göra än.

    SvaraRadera
  4. sv: Prova! Det var sååååå mysigt! :) vi var i uppvärmd pool då de vanliga bara är 30 grader, så det hade varit lite kallt :P

    SvaraRadera
  5. Ser bra ut, men slit inte ut dig innan dopet bara;) Huvudpersonen verkar ta det med ro ialla fall! :)

    SvaraRadera
  6. Kan man inte hänga upp cakepopsen, kasnke i klädnypor eller nått sånt??

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3