måndag 9 januari 2012

Motiverad

Jag är motiverad till att börja leva ett sundare liv!
Det är dags att ta tag i det här nu, för att få Ebba in på rätt bana. Från och med nu ska jag/vi ändra på en hel del här hemma.
Vi började igår med att skriva en matsedel för hela veckan. På det sättet slipper man hela tiden fundera på vad man är sugen på, det är bara att läsa på listan och köra! Samma gäller med matinköpen, när vi bestämt vad vi ska äta under veckan så är det bara att åka och handla vad som behövs under veckan och man slipper gå runt bland alla hyllorna i affären och bli frestad när man är in och småhandlar var och varannan dag. Mattiderna ska vara mer bestämda, vi ska inte bli hungriga och tappa humöret innan vi ska laga maten. Snart ska Ebba börja äta med oss och då känns det viktigt att det här fungerar!

Jag ska ut och gå oftare och längre med barnvagnen och Figge. Jag har börjat använda appen Runkeeper på min Iphone, den håller koll på mig, hur fort, långt och länge jag går och det är taggar mig till att träna mer och bättre. Den uppdaterar mig var femte minut om mitt tempo och sträckan jag avverkat.
När jag sedan har avslutat min runda får jag en sammanfattning om hur jag tränat/gått.

(Jag ställde in den lite fel första gången, det går att ändra till walking)

Det är inte någon slags bantningsförsök, uta mer en ändring på våra rutiner här hemma. Mest för Ebbas skull, jag vill ge henne nyttig mat och vara en bra förebild för henne. Visa henne att man äter bra, är ute och rör på sig och att det får en att bli pigg och glad! På det viset hoppas jag att jag tappar ett par kilo fram till våren och sommaren.

Första bilden tagen med min Iphone i bloggen...
Figge och Ebba är redo för en promenad


Härligt när solen kikar fram och gör oss sällskap

Själv ska jag även försöka mig på lite städrutiner här hemma. Bestämma vad man ska göra och göra några saker varje dag så man slipper storstäda.
Samma gäller aktiviteterna med Ebba, babysim någon gång i månaden och babycafét på tisdagar på öppna förskolan. Sen när hon blivit lite äldre ska vi nog besöka Kyrkis här i Värmskog på onsdagar, känns som hon är lite liten för det än så länge.

Bloggen ska inte bli någon träningsdagbok, men det kommer nog några uppdateringar lite då och då över hur det går för mig/oss...

Idag har det varit 10 minusgrader hela dagen, nu har det blivit lite mildare och det har börjat snöa!
Imorgon blir det babycafé med de några av de andra mammorna i förädragruppen och efter lunch kommer Sara hit, vi ska pyssla lite. Vi ska fixa till några saker som Ebba ska ha i sitt rum när det blir färdigt...

Hoppas ni haft en skön start på nya veckan! Kram Maria

10 kommentarer:

 1. Vilken bra idé! Vi kör oxå veckomatsedel och det är jättebra, mannen lär sig att laga mer mat och den som är hemma vet vad som ska göras. Jag kan tycka att det ofta är mamman i huset som bestämmer över maten och på detta sätt blir det ett stressmoment mindre. Sen när barnen blir större kan de ju vara med och bestämma samt laga en rätt själva! Det är min plan iaf.

  Det är så mycket lättare att ha ett mål med träning och kost. Skriver man upp så ser man förändringen, ofta blir man ju blind för sig själv, och den person som ser en varje dag med.

  Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Det är skönt med veckomatsedel och veckohandling. Vi skulle nog inte klara att stå i mataffären varje dag och fundera över vad vi ska äta, skulle nog bli mycket irritation då.

  Använder också Runkeeper när jag är ute med barnvagnen. Det är kul och se hur lång jag går. Tycker alltid det blir så mycket längre än jag tror. Då känner jag mig alltid så stolt :)

  SvaraRadera
 3. Låter som en mycket bra idè med veckomatsedel. Har haft det i perioder här oxå och det underlättar verkligen. Lycka till med alla planer, det går säkert jättebra!

  SvaraRadera
 4. Svar: Okej, då var hon mindre än Emma. Emma vägde 2765 gram och var 49 lång. Nej jag har inte märkt så mycket. Mer än att hon är stark i rygg och nacke. Det sa de redan efter några veckor och hon satt upp rak i ryggen fort :D

  SvaraRadera
 5. Ja, precis. Och det finns många skäl och anledningar till att människor inte vill eller känner sig bekväma med amning och då ska inte någon stå där med en pekpinne och säga att man är en dålig morsa för det!

  Ja, jag ska försöka att inte tänka på det. :) Men jag skulle gärna vilja att liten kikade ut denna eller nästa vecka. Hehe.

  Anledningen till tjejmiddagen är att jag bara vill känna mig som Milla nu en gång innan bebisen kommer. Sen kommer jag i första hand att vara mamma och i andra hand Milla känns det som. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, jag hoppas man kommer in i mammarollen snabbt sen när det är skarpt läge som gäller. :)

  Haha, tack! Jag tror proppen är på väg att lossna, men det behöver inte betyda något har jag förstått.

  Vad duktig du är som tränar och gör veckomatsedlar. Jag körde stenhårt på veckomatsedlar ett tag, men har kommit ifrån det nu. Äter bara för att jag måste i nuläget. :/

  SvaraRadera
 7. Låter väldigt bra och smart tycker jag!

  SvaraRadera
 8. Vad duktig du är, det kommer säkert att gå jättebra med den inställningen! Jag hoppas att jag kan göra likadant, mer promenader och planera måltider behövs verkligen här också. Speciellt då vi bodde granne med ica i förra lägenheten och inte har någon affär alls här på området nu när vi flyttat, jag har verkligen inte vant mig att planera måltider då vi alltid småhandlade varje dag förut, så det måste börjas med på en gång! Kommer du på någon bra matlista med nyttig och god mat får du gärna tipsa om den i bloggen :) kram kram

  SvaraRadera
 9. Härligt att höra Maria! Känner också för att röra på mig mer, har mest blivit promenader ett tag men nu i veckan har jag varit på zumba och det är såå kul! Du borde prova om det finns där du bor!

  Dela gärna med dej av några fler goda recept! Är alltid bra att få tips=)

  Kram kram!

  SvaraRadera
 10. Detta är en sån bra ide. Fattar inte att det ska va så svårt att få till här hemma.
  Kanske går lättare nu när jag vet att vi är två. Tar gärna emot dina tips :-)
  Kram Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3