onsdag 11 januari 2012

Liten blir stor (större)

Ebba föddes ju ganska liten, 2410 gram och 45 cm lång i vecka 35+2.
Som nyfödd fick hon använda prematur kläder (storlek 44) och prematur blöjor som endast finns att köpa på Apoteketet. Nu är det andra tider, Ebba passerade 5 kg gränsen för ett par veckor sedan, och var 56 cm lång. Hon använder storlek 56 och 62 på kläder. Det är otroligt vilken skillnad det är på henne!

Såhär stor skillnad är storleken på hennes blöjor

Prematur vs 3:or

Det är en jäkla tur att man inte själv ökar så mycket i omkrets om baken på bara ett par veckor! ;-)

Vi får fortfarande blöjleveranser från våra vänner som jobbar i Norge. Det är så otroligt smidigt och praktiskt, och så mycket billigare. Förra veckan var det dessutom 40% rabatt på det redan billiga priset!
Passar perfekt för föräldraledigas plånbok!

Kul med sådan bra respons på förra inlägget. Jag ska skriva mer om mina matsedlar och lite matrecept till er!
Idag har vi varit ute på långpromenad, jag tog mig i kragen och gick runt Vegerbol, en promenad på nästan 7 km. Det var skönt att komma ut i det soliga vädret, men herrejösses så halkigt det var här på grusvägarna, jag fick gå i diket vissa delar av promenaden och ha barnvagnen inåt på vägen. Figge undrade nog varför matte börjat göra honom sällskap nere i diket helt plötsligt ;-)

Hoppas ni haft en härlig dag! Nu ser jag fram emot några timmars sömn och det skulle inte förvåna mig om jag vaknar upp med ordentlig träningvärk imorgon med tanke på hur mycket jag fick spänna kroppen för att inte trilla omkull på promenaden.

Kram Maria

1 kommentar:

  1. Ja det är tur att man slutar växa så ohämmat efter ett tag...;)Det var ingen dålig promenad ni tog! Skönt, eller hur? Tack för påminnelsen om veckomatsedel, vi började med det igen denna veckan. Trevlig helg på er, vi ska försöka åka och hälsa på er framöver och se på underverket live:)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3