måndag 30 januari 2012

Fantastiska skapelser

I början av mars ska vi döpa Ebba, och jag håller på att planera hennes dop för fullt nu. Det är mycket som ska planeras, upplägget i kyrkan ska diskuteras med prästen den 17 februari. Men sen är det saker som maten vi ska bjuda gästerna på, hur vi ska pynta lokalen där vi ska samlas efteråt, och dukningen som måste planeras! Jag har många ideér, men man måste ju också begränsa sig, man hinner inte med så mycket som man tror och veckorna rusar fram. Man får välja ut vissa saker som man tycker är viktiga. Sara, Ebbas gudmor vill hjälpa till och vi ska gå på stan på söndag och försöka införskaffa det mesta. Så är det bara att sätta igång att pyssla och fixa sedan =)
Inbjudningskorten har vi fixat, dem ska vi skicka iväg på posten vilken dag som helst nu, så får vi också se hur många av dem som är bjudna som vill komma. Vi har bjudit ca 50 gäster, så kommer alla så blir det ett ganska stort kalas, det tycker jag vore väldigt kul, för det är ju så sällan man träffar alla samtidigt på det sättet!

Internet är ju helt fantastiskt när man söker efter inspiration. Jag har sökt runt lite efter dukningar och jag och Sara satt och skrev upp lite olika ideér.
Vi har tänkt att bjuda på mat till de som kommer, det blir en buffé med massor av gott. Det är inte riktigt bestämt vad det blir ännu, men gott ska det bli! ;-) Men sen vill jag även ha något gott att bjuda på till kaffet, jag har nog planerat att köra med lite roliga cupcakes istället för tårta. Sedan har jag även fastnat för cake-pops, som är det nya när det gäller bakning nu. Det är bara att låta fantasin flöda, har gjort några collage med fina bilder jag hittat på nätet, vilka fantastiska skapelser alltså!


Alla bilder har jag lånat från nätet

Det är verkligen bara fantasin som sätter gränserna! Jag har tänkt att fixa några sådana här, har inte riktigt bestämt innehåll, smak eller utseende ännu. Men många ideér kan man få genom att se alla dessa vackra bilder tycker jag!

Idag har Ebba varit en riktigt trött bebis. Hon sov hela natten igen, 21-07 utan mat, och sedan fortsatte hon att sova nästan hela förmiddagen. Då trodde jag nästan att det skulle bli omöjligt att få henne att sova i vagnen på promenaden som jag planerat att ta efter lunch. Men inte då, hon somnade innan vi hade kommit utanför dörren, sov en timme ute i vagnen och sedan fortsatte hon att sova 1,5 timme när vi kom in. Det var tydligen väldigt jobbigt att åka till Säffle. Nu är hon i alla fall vaken och sitter här bredvid mig och gör pruttljud med munnen, det är hennes nya partytrick ;-)
För övrigt kan jag meddela att foten är återställd, det gick fortare än vad jag väntat mig, idag kunde jag gå på långpromenad igen. Idag var det Figge som fick ont i tassarna av den kalla snön som fastnade och blev till isklumpar mellan trampdynorna. Jag fick hjälpa stackarn att få bort lite snöklumpar lite då och då.

Imorgon bitti bär det iväg till öppna förskolan och babycafét igen.
Nu ska jag busa med Ebba och hoppas hon håller sig vaken tills hon ska sova för natten ;-)

Kram Maria

9 kommentarer:

 1. Det är lätt att cakepopsen blir ganska "lösa", så ta det försiktigt med de rinniga ingredienserna och kolla konsistensen är mitt tips :) Sen kan man göra en enkel variant: doppa marshmallows i choklad och strö på fint strössel (finns med hjärtan och sånt). Fint att ha i dekorerade glasburkar på dopet kanske. Eller göra vanliga chokladbollar som man doppar i choklad och dekorerar. Funderar på att döpa Alice så småningom, men det är en del planering inser jag...

  SvaraRadera
 2. Spännande med dop. Cakepops är gott. Gjorde det till min systerdotter när hon fyllde år förra året.

  SvaraRadera
 3. Oj vad hon sover, visst är det skönt med tillväxtperioder ;). (Bli inte ledsen bara om det inte fortsätter)

  Jag kommer inte imorgon till babykaféet, måste läsa inför föreläsningen på onsdag men veckan efter kommer jag! Hoppas vi ses då för jag har roliga grejer att berätta!

  SvaraRadera
 4. Kul att planera dop, jag känner ingen mig att det känns som att tiden inte räcker till, känns som att man har gott om tid men sanningen är att det mesta kan man inte göra fören dagen före eller samma vecka :) Kul men mycket folk och ett stort dop, när vi döpte Liiam hade vi ca 80 gäster :D

  Lycka till med förberedelserna och dopet :)

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att hon sov så bra inatt!

  Sv; Ja, det hoppas vi också. Dyra var dom också :)

  SvaraRadera
 6. sv: ja, de är perfekt med en sådan lokal! :)

  Ja, det är kul med alla barn, men lite tråkigt då Alma är 2 månader yngre än de andra.. De andra sitter, kryper och håller på, medan Alma inte kan göra så mycket. Hon tar sig lååångtsamt framåt och ligger mest och kollar.. Sen när hon kan sitta och krypa så gör de andra något annat :P

  SvaraRadera
 7. Å sjukt vilka söta! ^^

  *svar* Tack så hemskt mycket! Alltid roligt att höra, du är välkommen tillbaka! :D

  SvaraRadera
 8. Ja det var verkligen kul att få träffa lilla Ebba, som inte alls var särskilt liten längre...H pratar fortfarande om henne:) Förresten såg jag att de sålde halksockor för vuxna på Netto, om du är intresserad...;))ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi först tänkte jag, vad tycker hon jag ska ha den till... Innan polletten trillade ner!
   Hoppas ni kan komma på dopet, så Hanna kan få hälsa på sitt kusinbarn igen :-)

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3