söndag 25 december 2011

Julen 2011

Första julen med min egna lilla familj har varit mysig men intensiv. Mysfaktorn hade ju givetvis hoppat upp ett par snäpp om det legat ett vitt täcke med snö utanför fönstret, men man kan ju inte få allt... Solen sken och Figge kunde gå på promenad utan att hamna i duschen efteråt, men får vara glad över det lilla =)

Julaftonen firades hemma hos mina föräldrar. Min syster, hennes barn och sambo plus min bror och flickvän var också där. Mamma och pappa hade fixat ett gott julbord med massor av mat, skulle tro att de kan äta rester i flera veckor nu...

Det ena bordet med julmat

Trots att det bara var barnen som skulle få julklappar i år så blev det en hel del paket som skulle delas ut. Vi hade gjort en förstorning på Ebba till mamma och pappa, och almanackor med kort på Ebba till allihop. Ebba fick massor av paket, hon måste ha varit riktigt snäll hon... ;-)

Ebba i sina julkläder

Så här umgås man 2011 - spelandes wordfeud ;-)

Direkt vi vaknade på juldagen gjorde vi oss iordning och åkte till Mariestad där svärföräldrarna har ett sommarställe där de har som tradition att fira jul. Där var det nu mysigt julpyntat och det eldades i den öppna spisen. Det är även tradition hos dem att man äter kalkon på juldagen, så idag har vi ätit kalkon och till efterrätt blev det en amerikansk efterrätt och till fikat lite senare på eftermiddagen fick vi glasstårta från de lokala glasstillverkarna Kling.
Ebba sov sig igenom både resan dit och hem, men var tyvärr lite kinkigare än vanligt när hon var vaken. Hon ville absolut inte äta någon ersättning utan det var bara bröstet som dög, tills vi kom hem, då slurpade hon i sig en hel del ersättning och ammade tills hon somnade om i min famn.
Men hon satt också i babysittern och babblade och charmade dem som bara den, speciellt sin farfar som satt och pratade hemlisar för henne när vi var iväg och hämtade en väninna till svärmor.
Återigen fick Ebba massor av paket, ett utav dem var till och med skickat från släktingar i USA.

Kalkonen är framdukad

Sambon och Ebba njuter vid öppna spisen.

Ebba pratar med Ulla.
Juldagens outfit blev ett par röda mjukisbyxor och en röd prickig body.

Idag, på annandagen är vi bara hemma och myser. Katrin och Elis kom förbi en sväng på fika medans hennes sambo fick vara i skogen och ta reda på allt som nattens storm ställt till med.

Hoppas ni också haft en lugn och skön dag! Kram Maria

1 kommentar:

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3