onsdag 21 december 2011

Julbak med bebis

Idag har vi varit ganska effektiva här hemma måste jag säga! I alla fall med tanke på att vi har en tre månader gammal bebis. Men allt går om man vill...

Jag började med att göra Saffransskorpor. Jag har gjort dem med mandel innan, men i år tänkte jag göra som Leila gjorde i det första programmet i serien Leilas söta jul. Att använda pistagenötter och apelsin som smaksättare. Pistagenötterna var jag duktig och skalade av igår kväll när Ebba somnat. MEN precis när degen var färdigknådad och nötterna skulle tillsättas blev Ebba väldigt kinkig så jag kom av mig och glömde bort dem. Jaja, vad gör det om hundra år...? Skorporna blev riktigt goda utan pistagenötter också!


Ebba skötte sig riktigt bra faktiskt. Jag varierade och hade henne i babysittern, bilstolen, i gymeet och bar runt henne i bärselen.

Min lilla tjockis ;-)

Så efter skorporna gjorde jag iordning degen till morotsbrytbrödet, sen när det jäste så fick hon amma.
 Morotsbrödet gjorde jag en gång i våras, det är riktigt kul att göra, och blir väldigt fint tycker jag!
Det är smaksatt med Ingefära och Nejlika så jag tyckte det passar bra att baka till jul. Riktigt saftigt och gott när man bakar med morötter också. Även det här är ett recept av Leila.


Också det numera obligatoriska julgodiset som ska finnas på julafton, Rocky road.
Leila för hela slanten helt enkelt ;-) Och alldeles snart bakar hon på tvn igen, får nog hoppas att hon inte bakar nåt som jag känner att jag måste testa...

Imorgon ska jag och träffa Sara och gå på stan en sväng på förmiddagen. Ebba får stanna hemma hos sin pappa, dem klarar sig nog själva ett par timmar. Dumt att dra med henne ut i julruschen känner jag!

Ha en härlig "lill-lördag", kram Maria

4 kommentarer:

  1. Åh, satt och funderade på en gå bort present nu till julhelgen. Saffransskorpor blir ju perfekt och lagom svårt.

    SvaraRadera
  2. sv: ja, det är farligt att gå på stan! ;) Alma behövde inget.. eller jo, det gjorde hon faktiskt, de är i storlek 68 (var tog min bebis vägen??) så det är lite stort, men hellre det att hon kan växa i de lite än att de blir för litet direkt :)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jisses, så mkt gott du bakat. Mysigt att hålla på och fixa och dona. Sen sätta sig ner med en kaffe och provsmaka allt det goda.
    Saffransskorporna är ju väldigt goda!

    Rätt skönt att få en tur på stan själv. Bara tänka på sitt för en stund. Fast man längtar ju hem till den lille redan innan man hinner åka av gården hemma :)

    Ha en fin dag! Kramar Maria

    SvaraRadera
  4. Va redig du är!! Inte lätt att baka med en liten bebis, det vet jag! Då gäller det att ha tålamod! Visst är Leilas recept helt underbara, det går ju inte att misslyckas då!

    Ha en bra dag!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3