tisdag 8 november 2011

Smakråd

Jag har börjat skissa på Ebbas lekrum i mitt huvud. Det kommer dröja ett bra tag innan vi kan sätta igång med hennes rum eftersom rummet fortfarande är belamrat av flyttkartonger som måste tas om hand först. Också har vi ju lite jobb kvar i tvättstugan, det gäller att ta en sak i taget och inte påbörja flera projekt samtidigt, då blir man aldrig färdig med något.
Jag väljer att kalla Ebbas rum för ett lekrum eftersom hon inte kommer sova i det rummet. Barnkammaren får inredas i rummet som ligger vägg i vägg med vårt sovrum på övervåningen så småningom. Men det känns som hon kommer att sova inne hos oss ett bra tag till...

Det första jag börjar skissa upp i mitt huvud är väggarna. Det känns som det är tapeterna som skapar stämningen i rummet. När jag tänker barnrum så tänker jag automatiskt på pastellfärger, mjuka toner. Skulle jag välja tapeter till barnkammaren så skulle jag verkligen försöka få en behaglig stämning där inne. Men när det kommer till lekrummet så känner jag att jag kan välja lite mer mönster så det blir lekfullt och härligt. Man ska riktigt känna för att pyssla och busa där inne! Jag som har inrett det mesta i vitt och ljusa färger får nu gå loss ordentligt, det ska bli riktigt skoj!

Surfade runt på Styleroom och hittade de här inspirationsbilderna. Det är såhär på ett ungefär jag tänkt mig att det ska se ut!


Bild lånad från: www.craftandcreativity.com

Tapeten längst till vänster på bilden högst upp kommer på Pip Studio och den har jag beställt tapetprover av från Måleributiken. Där kan man köpa tapetprover på 1 meter för en liten peng, det är super när man vill se hur olika tapeter gör sig hemma och i det rummet man tänk sig att tapetsera innan man bestämmer sig!

Bakgrund i vitt/beige

Med bakgrund i silver/grått

 Sen finns den även i bakgrunder som är ljusblå, ljusgrön och ljusrosa.

PiP studio tapeter

Nå vad tycker ni? Gillar ni tapeten och vilken variant gillar ni bäst i så fall? Den ska bara vara på en av väggarna som fondtapet ska jag väl tillägga, annars blir det nog på tok för rörigt!
Långt inlägg blev det... Hoppas ni orkade läsa och vill hjälpa mig med lite synpunkter! =)

Kram Maria

9 kommentarer:

  1. Det var inte lätt. Alla tapeterna är ju jättesöta. Kanske den där med fåglarna på, är sötas.
    Kram/Gun

    SvaraRadera
  2. Den med bakgrund i silver/grått var fin tyckte jag.

    http://craftandcreativity.com var en ny bekantskap och något i min smak som den pysselgalning jag är. Tack för den länken

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade mina bilder! :-) Jag älskar Pip Studios tapeter och i barnrum kan man onekligen ta ut svängarna lite. Roligt! Jag är väldigt förtjust i tapeten med fåglarna och önskar jag hade ett rum där jag kunde ha den också.

    SvaraRadera
  4. Hej
    Det var jättefina bilder. Jag tror det kommer bli jättefint med tapet med lite färg och mönster ocm du har tänkt att ha vita möbler. Något sdom barn brukar gilla är ju om det är djur med på tapeterna...

    Jag undrar också vart ni beställde era dörrar, vi ska också göra det men har på en del ställen för små dörrar så vi har inte hittat några som passar någonstans...
    ha det bra!! /Petra

    SvaraRadera
  5. Ja, inspiration är inte svårt att få, jättefint! Vill göra om Lo:s rum också, men vi letar ju nytt, så jag väntar nog tills dess :-)

    SvaraRadera
  6. Älskar Pip tapeterna!! Om vi ska tapetsera om i dotterns rum framöver så blir det absolut någon av dom. Har kikat på dom läänge... Gillar den rosa med fjärilar bäst (som den översta bilden längst upp till vänster). Men vilken du än väljer så kommer det bli superfint!!

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  7. Åhh jättefina tapeter Maria, blir nog fint med vilken som... Själv valde vi vit till Theo, eftersom han inte var född när vi gjorde rummet, men har tänkt en fond någongång kanske;)

    Ja det är härligt att få vara hemma med de små liven, njut för tiden går tyvärr alldeles för fort!!! Kram Sandra, hemmahostheosmamma

    SvaraRadera
  8. Jättefina bilder, jag älskade verkligen den med köket och alla hyllor! Det är något liknande jag har planer på att knåpa ihop i Alvas nya rum ifall det får plats :) Såå kul att planera lekrummet, jag gillar den rosa med fågeln bäst men det finns ju hur mycket fint som helst :) Hoppas du får en fin kväll och mycket sömn inatt :) kram

    SvaraRadera
  9. Hej! Kul att du hittade till min blogg och att du gillade den! :) din blogg verkar vara i min smak med ;)

    exakt den där tapeten funderar jag oxå på att ha i mejjas rum (den med grön grund) men var orolig att det skulle se för plåttrigt ut men efter att ha sett dom där bilderna kommer jag nog köra på den! :) så fint!!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3