torsdag 3 november 2011

Heja Norge!

I vanliga fall så är det ju "norrbaggarna" som åker till Sverige för att handla billigt. Men det finns faktiskt en sak som vi småbarns-föräldrar kan handla mycket billigare i Norge, och det är blöjor!
Vi har kört med Libero, eftersom det var det som användes på sjukhuset när vi låg där. Först använde vi Prematurblöjorna som endast finns att köpa på Apoteket. Men en vecka efter att vi kom hem och prematurblöjorna tog slut så gick vi över till ettor, som då passade rätt okej. Ett paket ettor som innehåller 28 blöjor kostar ca 40 kronor här i Sverige. I Norge kostar samma paket 15 norska kronor, så om man räknar om valutan så kan man ju säga att det är halva priset mot i Sverige.

Min kompis Katrin var här på besök för ett par veckor sedan. Hon hade varit över till Norge för ett tag sedan och då tänkt på oss och köpt med sig blöjor till oss. Det tackar vi för, för blöjor har en strykande åtgång här hemma då Ebba är en riktig "bajamaja" ;-) Hon är en kompis som vet vad man behöver helt enkelt! =)
Sambon har även många kompisar som är över och jobbar i Norge på veckorna och som bor här i närheten, så de har köpt med sig ett gäng paket åt oss. Det är ju perfekt eftersom man gärna vill lägga så lite pengar som möjligt på en sådan utgift nu när man är hemma och är föräldraledig. Sen är det faktiskt riktigt skönt att ha ett lager hemma nu när vi bor så långt bort från närmaste affär. Plus att det är skönt att inte behöva dra hem stora blöjpaket om man är och handlar själv, det känns som man har händerna fulla ändå!
Sist fick vi en leverans med Pampersblöjor som de hade "tilbud" på, då fick man det fjärde paketet gratis. Men tyvärr så föredrar jag nog Libero hittills. Pampers var mycket mjukare och kanske skönare för Ebba att ha på sig, men det kändes som de lättare kanar av henne och riskerar att läcka. Vilket märke har ni föredragit?

Ett förråd med blöjor

Så ett tips till er som har blöjbarn och bor i närheten av Norge, åk dit och fynda!

Idag är det tredje dagen i rad som lill-skruttan sover middag! Så nu får jag passa på att få lite gjort här hemma innan hon vaknar och vill ha mat igen. 
Ha en fin dag, kram Maria

9 kommentarer:

 1. Visst är det härlgt när de sover som de ska hahaha

  SvaraRadera
 2. minns att jag tyckte precis som du, pampers kändes bäst i kvalitèn men libero satt mycket bättre.

  SvaraRadera
 3. Lyllos du som kan köpa så billiga blöjor, har ju lite långt till Norge härifrån...=) Är ju en såå tråkigt utgift... Har för det mesta kört med Libero, tycker att Pampers kan bli lite "svampiga", svårt att förklara men Libero har funkat bäst tycker jag!

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 4. Hejsan
  Vilken tur Ni har som har bekanta som åker till Norge. Skulle Ni åxo själv för blöjköp, då skulle det någon inte löna sig, trots att blöjorna är så mycket billigare. Bensin är dyrt, nu för tiden
  Undrar varför norrmännen kan vara så mycket billigare på blöjor?
  Kram/Gun

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Skönt att kunna spara in lite :)
  Jag körde med libero när Vincent var bebis, nu använder jag nästan bara pampers.. iofs tycker jag att libero har bättre up&go blöjor..

  SvaraRadera
 6. Vår son kan inte ha Pampers alls. I början provade man ju flera sorter när man får alla kuponger. Pampers liksom fastnade i huden på honom och han var nästan skinnflådd i rumpan, jättehemskt. Idag är han 10 mån och för dryga månaden sedan köpte vi pampers igen (kupong) och då fick han svamp i ljumskarna. Alla barn är ju olika men vår son tål inte pampers, de innehåller lotion oxå tror jag, vi körde libero i början när de bajsar hela tiden sen har vi haft Euroshopper och icas, fungerar jättebra de med.

  SvaraRadera
 7. Hej vännen
  Tack för din kommenta hos mej blir så glad eftersom jag är lite frånvarande just nu känns de som..
  Ha en härlig dag på Ikea ;)följer säkert med nått hem hi hi
  Kramar Anette

  SvaraRadera
 8. Jag hade pampers till mina barn. De satt bättre och inte blev de röda heller. Är nog olika för alla barn detta med passform tror jag.

  Bra att ha vänner som tänker på att ta hem till er :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Då måste jag bara fråga? Har ni börjat med rutiner? Jag läser om mammor som har bebisar som är 7-8 veckor och de kämpar med att få rutiner med sömnen och så? Är det bara jag som tycker det är för tidigt??

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3